درد در هر قسمت از بدن چه به صورت خفیف و یا شدید خیلی خوشایند نیست و زندگی طبیعی فرد را با مشکل مواجه میکند. بسته به علت و مکان درد، شیوههای درمانی زیادی وجود دارد اما بسیاری از افراد ترجیه میدهند که در وهله ی اول بدون مراجعه به پزشک و تحت درمان بودن از طریق شیوههای خاص، میزان درد خود را کنترل کنند. به همین خاطر استفاده از پماد و ژلهای موضعی طرفداران زیادی دارد. پماد افسنتین یکی از آنهاست. طی تجربیات و بررسی های انجام شده، این پماد موجب مهار درد و درمان التهاب میشود. باید این نکته را نیز در نظر داشت که استفاده از پمادهای ضد درد نباید حالت وابستگی پیدا کنند و بیمار باید به فکر درمان اساسی برای عارضهی خود باشد. در ادامهی مطلب فواید، عوارض و نحوهی استفاده از پماد افسنتین بیشتر توضیح داده شده است.
پماد افسنتین برای چیست؟
این پماد برای :
- افرادی که درد شدید مفصل
- و یا دردهای استخوانی
- و یا احساس درد همزمان در چند جای عضلات بدن خود دارند مناسب میباشد.
برای استفاده از این پماد، باید کمی از آن را روی ناحیهی دردناک مفصل یا عضله سالم قرار دهید و سپس با دست آن را پخش کنید و کمی ماساژ دورانی دهید تا به خوبی جذب پوست شما شود. برای موثر بودن بیشتر این پماد، میتوانید پس از استفاده، یک پد گرم را روی قسمت درد بگذارید. گرما اثربخشی پماد افسنتین را چند برابر میکند. در صورت بهبود یافتن پس از استفاده از این پماد، بد نیست علت درد خود نیز بدانید.
علت اصلی دردهای عضلانی – مفصلی
علل درد عضله:
- تحت فشار قرار گرفتن شدیدبدن یا وارد شدن ضربه شدید به آن
- کشیدگی عضله و درد عضله پارگی یا پیچ خوردگی آن میتواند به صورت کشیدگی بیش از حد عضله تا پارگی کامل آن رخ دهد. تصادفات خودرویی و تصادف با موتور سیکلت، سقوط از ارتفاع، انجام دادن حرکات چرخشی ناگهانی و فعالیت های ورزشی سنگین از علل اصلی بروز پارگی عضله محسوب میشوند.
- آسیب دیدگی عضله ناشی از انجام دادن حرکات تکراری باعث میشود که بیمار دچار درد عضله شود.
- آسیب دیدگی ناشی از استفاده بیش از حد از بدن که معمولاً در ورزشکارانی که در فعالیتهای رقابتی از قبیل هاکی، فوتبال، بوکس، کشتی و فوتبال آمریکایی و دومیدانی دیده میشود.
- درمان نکردن و سرد نکردن صحیح بدن قبل و بعد از ورزش یکی از شایع ترین علل کشیدگی عضله در ورزشکاران محسوب میشود.
- سندرم درد میوفاسیال یک اختلال مزمن است که به صورت درد و التهاب در فاسیای بدن که یک بافت همبند است و عضلات را پوشش میدهد توصیف میگردد.
- نامناسب بودن حالت بدن باعث بروز درد و گرفتگی عضله میشود زیرا در چنین شرایطی فشار بسیار زیادی به عضلات و بافت نرم وارد میگردد. منظور از نامناسب بودن حالت بدن قوز کردن در هنگام نشستن یا انحنای بیش از حد قسمت پایین کمر ناشی از پوشیدن کفش پاشنه بلند یا چاقی و اضافه وزن در ناحیه میانی کمر است که باعث خم شدن پاها، قوز کردن کمر، خم شدن شانه ها به سمت داخل و مشکلات مشابه خواهد شد.
- نداشتن تناسب اندام و ورزش نکردن یا انجام دادن حرکات ورزشی نامناسب باعث میشود که ریسک آسیب دیدگی عضله و تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند به ویژه در مواردی که شما به انجام فعالیت های سنگین از قبیل وزنه برداری یا فعالیت های تهاجمی میپردازید که فشار زیادی را به بدن وارد میکنند.
- سندروم کمپارتمانت یکی از علل آسیب دیدگی عضله محسوب میشود. کمپارتمانت به یک مجموعه از عضلات، اعصاب و عروق خونی ناحیه دست و پا گفته میشود که توسط بافت فاسیا پوشش داده شده اند. سندروم کمپارتمانت زمانی به وجود میآید که یک آسیب دیدگی باعث بروز تورم و خونریزی درون کمپارتمانت شود و باعث افزایش فشار درون عروق خونی و اعصاب و عضلات شده و از ارسال اکسیژن و مواد مغذی لازم به این نواحی جلوگیری کند. معمولاً قسمت جلوی ساق پا و بیشتر درگیر میشود اما احتمال درگیر شدن بازو، دست و پاها و باسن نیز وجود دارد.
- تنش و استرس فیزیکی و روانی میتواند باعث گرفتگی عضله شود که یک واکنش طبیعی بدن به آسیب دیدگی روحی و جسمی میباشد.
- عفونت ویروسی و تنفسی از قبیل سرماخوردگی و آنفولانزا باعث میشود که بیمار دچار درد عضله شود و به عبارتی درد عضله اولین علامتی است که در این اختلال خود را نشان میدهد. بیمار علاوه بر درد عضلانی دچار مشکلات دیگری از قبیل تب، لرز، درد گلو، سر درد، سرفه، گرفتگی بینی، آبریزش از بینی و خستگی عمومی خواهد شد.
- فیبرومیالژیا یک اختلال نورولوژیکی شایع است علت بروز آن مشخص نیست و باعث بروز درد گسترده، حساسیت به لمس، خستگی شدید و اختلالات خواب میشود. زنان بیشتر از مردان دچار این اختلال خواهند شد به ویژه بیمارانی که دچار آرتریت روماتوئید هستند و سلامت مفاصل، عضلات و استخوان های آنها مختل شده است. در حال حاضر هیچ راهی برای درمان این اختلال وجود ندارد اما مصرف برخی داروها کمک کننده است.
- هیپوتیروئیدیسم که تحت عنوان کم کاری غده تیروئید نیز شناخته میشود اختلالی است که غده تیروئید نمیتواند به اندازه کافی و با توجه به نیازهای بدن به تولید هورمون تیروئید بپردازد. از آنجایی که هورمون تیروئید و وظیفه کنترل استفاده بدن از انرژی را بر عهده دارد، کم کاری آن همه اعضای مختلف بدن را درگیر میکند و عملکرد عمومی بدن را کند مینماید. برخی از علائم شایع کم کاری تیروئید عبارتند از خستگی، چاقی و اضافه وزن، احساس سرما، درد مفصل و عضله، خشکی پوست و مو، افسردگی، اختلالات باروری و پایین بودن ضربان قلب.
- سندروم خستگی مزمن به اختلالی گفته میشود که بیمار دچار خستگی شدید است و توانایی تحمل فعالیت جسمانی را ندارد. این اختلال میتواند حدود شش ماه یا مدت بیشتری طول بکشد و معمولاً هیچ گونه توجیه پزشکی ندارد. درد عضله و مفصل یکی از علائم این اختلال محسوب میشود.
- الکترولیتها به مواد معدنی موجود در بدن از قبیل کلسیم، منیزیم، پتاسیم، و سدیم گفته میشود که وجود آنها برای عملکرد صحیح بدن و انقباضات صحیح عضله ضروری میباشد. کمبود این الکترولیتهای آدم تعادل آنها به علت فعالیت جسمانی شدید یا رژیم غذایی نامناسب باعث کند شدن انقباضات عضله میشود و شما دچار گرفتگی و ضعف عضلانی خواهید شد.
- داروهای استاتین برای کنترل کلسترول خون تجویز میشوند که باعث کاهش ریسک حمله قلبی و سکته مغزی خواهد شد با این حال افرادی که از این داروها استفاده میکنند از درد عضلانی شکایت دارند.
- بیماری شریان محیطی یکی دیگر از اختلالاتی است که باعث بروز درد عضلانی میشود. در مواردی که آن دسته از عروق خونی که وظیفه ارسال خون از قلب به پاها را دارند توسط توده های چربی مسدود میشوند که این امر باعث بروز درد در پاها خواهد شد. از علائم اصلی این اختلال میتوان به درد و گرفتگی پا در هنگام راه رفتن و همچنین درد باسن، ران و ساق و کشاله ران اشاره کرد.
ممکن است علت درد شما چیزی به غیر از این موارد باشد، بنابراین حتما برای تشخیص و درمان مناسب به متخصص ارتوپد، فیزیوتراپیست و یا طب فیزیکی مراجعه کنید. استفاده از پماد افسنتین درد شما را در کوتاه مدت تسکین میدهد.
چند بار در روز باید از افسنتین استفاده کرد؟
معمولا روزانه یک تا سه بار میتوان در صورت درد شدید از این پماد استفاده کرد. پس از مصرف آن را خارج از دسترس کودکان قرار دهید و دستهای خود را با آب و صابون تمیز بشویید.
آیا پماد افسنتین عوارض هم دارد؟
از آنجایی که عوارض دارهایی گیاهی بسیار کمتر و یا صفر درصد میباشد، این پماد فسنتین از ماده موثره گیاه افسنتین ساخته شده است و تا بهحال هیچگونه عوارضی برای آن مطرح نشده است. اما اگر در حین استفاده از این دارو دچار حساسیتهای پوستی، خارش، قرمزی و تورم شدید حتما با دکتر داروخانه و یا پزشک خود در این باره مشورت کنید.
استفاده از این دارو بدون تجویز پزشک برای افراد باردار و یا بیماریهای خاص مناسب نمیباشد. برای کاهش خطرات و عوارض جانبی حتما از پزشک سوال کنید.