تزریق آمپول کورتون به زانو: کاهش التهاب مفصل زانو با تزریق استروئید

چند نکته وجود دارد که شما باید قبل از تزریق کورتیزون بدانید. کورتیزون یک را استروئید است که ارتباط نزدیک با یک ماده طبیعی که کورتیزول نام دارد و توسط بدن تولید می‌‌شود دارد. کورتیزول در بدن شما توسط غده آدرنال تولید می‌شود و هنگامی ‌که بدن شما در شرایط استرس زا قرار می‌گیرد ترشح می‌گردد. کورتیزول آزاد شده وارد جریان خون می‌‌شود و میزان اثر گذاری آن کوتاه است. کورتیزول مورد استفاده برای تزریق به صورت مصنوعی ساخته می‌‌شود اما از نحوه تولید آن توسط بدن تقلید می‌شود. استروئید انواع مختلفی دارد که عبارتند از کورتیزول، کلسترول و هورمون‌های جنسی. خاطرنشان می‌کنیم که همه انواع استروئیدها دارای تأثیرات مشابه نیستند به عنوان مثال کورتیزون شبیه همان آنابولیک استروئید نیست. به این ترتیب اگر شما یک دز استروئید را در مطب پزشک دریافت کرده باشید به همان صورت که ورزشکاران از استروئید برای تقویت و رشد عضلات خود استفاده می‌‌کنند و باعث تقویت عضلات شما نخواهد شد.

تزریق استروئید یک روش بسیار ایمن است با این حال با برخی مشکلات و عوارض بالقوه همراه هستند. اگر شما در خصوص تزریق استروئید نگران هستید با پزشک خود صحبت کنید. اگر چه کورتیزون یک روش درمانی بسیار قدرتمند برای تعداد زیادی از مشکلات مربوط به حوزه ارتوپدی است معمولاً روش‌های دیگر نیز وجود دارد که می‌‌توان از آنها استفاده کرد. تعداد زیادی از پزشکان تزریق استروئید را به عنوان یک روش ساده و سریع که معمولاً تأثیر گذاری بالایی دارند معرفی می‌کنند. با این حال پزشک می‌باید بتواند روش‌های دیگری را برای درمان التهاب پیشنهاد دهد که برای افرادی که نمی‌توانند متقاضی درمان با کورتیزون باشند مفید باشد. در صورتی که شما به علت تزریق کورتیزون در گذشته دچار عوارض جانبی شده با پزشک خود در خصوص مشکل ایجاد شده و شدت عوارض جانبی صحبت نمایید تا به این نتیجه برسد که آیا شما می‌توانید یک بار دیگر به تزریق کورتیزون بپردازید یا خیر.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تزریق کورتیزون به زانو و یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن های ۰۲۱۸۸۸۹۸۴۴۴۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ تماس حاصل فرمایید.

چگونه تزریق کورتیزون به کاهش التهاب زانو کمک می‌کند؟


چگونه تزریق کورتیزون به کاهش التهاب زانو کمک می‌کند-min

 کورتیزون یک داروی ضد التهاب بسیار قوی است ولی یک داروی ضد درد محسوب نمی‌شود بلکه فقط به درمان التهاب می‌پردازد. در صورتی که درد پس از تزریق کورتیزون کاهش پیدا کرد علت آن کاهش التهاب. می‌توان با تزریق مقادیر بالای کورتیزول به درون محل بروز التهاب عوارض جانبی را به حداقل رساند. تزریق کورتیزون معمولاً طی مدت چند روز شروع به اثر گذاری خواهد کرد و نتایج حاصل از آن تا چند هفته باقی می‌ماند. تعداد زیادی از پزشکان علاوه بر تزریق کورتیزون آن را با یکدیگر ترکیب می‌کنند تا باعث تسکین درد شود به عنوان مثال جراح ارتوپد اغلب کورتیزون را با داروی بی حسی ترکیب می‌کند تا باعث تسکین فوری درد و تسکین درد به مدت طولانی شود به علاوه داروی بی حسی می‌تواند از لحاظ تشخیصی نیز کمک کننده باشد. در صورتی که درد فوراً تسکین پیدا کرد پزشک می‌دهد که داروی بی حسی را به درون محل مناسبی تزریق کرده است و به این ترتیب کورتیزون به درون ناحیه مورد نظر تزریق گردیده است.

 تزریق کورتیزون چگونه باعث کاهش درد زانو می‌شود؟


 تزریق کورتیزون می‌‌تواند با احساس درد همراه شود به ویژه اگر به درون مفصل تزریق کرد گردد اما در صورتی که توسط یک پزشک متخصص انجام شود معمولا شما دچار درد بسیار کمی خواهید شد. معمولاً تزریق کورتیزون توسط یک سوزن بسیار کوچک انجام می‌‌شود که درد بسیار کمی را به دنبال دارد با این حال گاهی اوقات ممکن است لازم باشد پزشک از یک سوزن بزرگتر استفاده نمایید به ویژه اگر قصد داشته باشد قبل از تزریق استروئید اقدام به تخلیه مایع درون مفصل نماید. می‌توان از داروی بی حس کننده از قبیل لیدوکائین و مارکائین به همراه کورتیزون استفاده کرد تا باعث تسکین موقت درد در موضع مورد نظر شود همچنین استفاده از داروی بی حسی موضعی می‌تواند باعث روشن شدن پوست در محل تزریق استروئید گردد. تزریق کورتیزون درد مفاصل بزرگ بدن به خوبی تحمل می‌شود حال آنکه تزریق به درد مفاصل کوچک یا فضاهای کوچک می‌تواند با احساس درد بیشتری همراه باشد به همین دلیل تزریق آن به درد مفاصل انگشت دست، پا و تاندون می‌تواند در مقایسه با تزریق کورتیزون برای درمان شانه یا زانو احساس درد بیشتری همراه شود.

 چه موقع تزریق کورتیزون توصیه می‌شود؟


چه موقع تزریق کورتیزون توصیه می‌شود-min

کورتیزون مورد استفاده برای تزریق و درد مفاصل بدن شبیه هورمون استروئید طبیعی است که توسط بدن تولید می‌گردد. تزریق کورتیزون به درون نقاط دردناک بدن می‌‌تواند باعث کاهش درد و تورم ناشی از برخی بیماری‌ها از قبیل نقرس، آرتریت روماتوئید زانو، استئوآرتریت زانو، التهاب تاندون و تنیس البو شود. تزریق کورتیزون زمان توصیه می‌‌شود که بیماری شعله‌ ور شود یا آنکه درد مفاصل به سایر روش‌های درمانی پاسخ نداده باشد یا آن که امکان استفاده از سایر داروها وجود نداشته باشد. تزریق کورتیزول باعث تسکین درد صورت کوتاه‌ مدت می‌‌شود که معمولاً اثر قانون تا یک ماه باقی می‌‌ماند ولی باعث بهبود عملکرد و سفتی مفصل نخواهد شد.

 انواع کورتیزون شامل چه مواردی است؟


 تزریق کورتیزون که از آن تحت عنوان تزریق استروئید یاد می‌‌شود برای درمان بیماری‌ها و آرتروز مفصل توصیه می‌شود و معمولاً شامل برخی داروها از قبیل تریامسینولون، دگزامتازون یا متیل پردنیزولون است که به طور مستقیم به درون فضای مفصل تزریق می‌شود تا از میزان التهاب و درد بکاهد. سایر انواع کورتیزون استروئیدی به شرح زیر می‌باشند:

  • بتامتازون
  • دگزا متازون
  • متیل پردنیزولون
  • تریامسینولون

 تزریق کورتیزون چگونه انجام می‌شود؟


  • پزشک قبل از تزریق کورتیزون با استفاده از سرنگ و سوزن به تخلیه مایع اضافی درون مفصل می‌پردازد.
  • این مایع توسط پزشک بررسی می‌شوند و سپس برای ارزیابی‌های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.
  • تخلیه مایع باعث کاهش فشار در نرم افزار می‌شود که این امر به تسکین درد کمک می‌‌کند و منجر به تسریع فرایند بهبود مفصل خواهد شد.
  • پزشک از یک سرنگ و سوزن مجزا برای تزریق کورتیزون استفاده می‌کند.
  • کورتیزون به آرامی در طی مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت شروع اثر گذاری می‌کند و ماندگاری تاثیرات مثبت آن از چند روز تا چند ماه متغیر است.
  • پزشک از بی‌ حسی موضعی استفاده می‌‌کند که این امر به تسکین فوری درد کمک خواهد کرد و اثر آن حدود ۳ تا ۴ ساعت باقی ماند تا کورتیزون شروع به اثر گذاری نماید.

 مراقبت‌های بعد از تزریق کورتیزون شامل چه مواردی است؟


  • پس از تزریق کورتیزون تا ۲۴ ساعت به مفصل استراحت بدهید و تا یک هفته از حرکت دادن بیش از حد یا فشار وارد کردن به این ناحیه خودداری نمایید.
  • گاهی اوقات پس از تزریق کورتیزون به درون مفصل در افزایش پیدا می‌‌کند که طی مدت ۲۴ ساعت تسکین خواهد یافت. برای تسکین درد می‌توان از کمپرس یخ استفاده کرد یا به مصرف داروهای مسکن از قبیل پاراستامول یا هر نوع مسکنی که توسط پزشک تجویز شده است.

 عوارض جانبی حاصل از تزریق  کورتیزون چیست؟


عوارض جانبی حاصل از تزریق کورتیزون چیست-min

کورتیزون نیز مانند همه داروها و عوارض جانبی و واکنش‌های احتمالی همراه است. برخی از پزشکان با عوارض جانبی حاصل از تزریق کورتیزون آشنایی ندارند و نمی‌‌دانند چه عوارضی پس از تزریق استروئید به وجود می‌آید. گاهی اوقات به دنبال بروز عوارض جانبی حاصل از تزریق کورتیزون برخی از بیماران تصور می‌کنند که پزشک اهمیتی به آنها نداده است که در این حالت آشنا شدن با عوارض جانبی داروهایی که مصرف می‌کنید و مراجعه به پزشک در صورت بروز آنها کاملاً ضروری است.

 عوارض جانبی سیستمیک 

 عوارض جانبی سیستمیک به دنبال ورود مقادیر کم کورتیزون به درون جریان خون و تاثیر گذاری آن بر کل بدن به وجود می‌‌آید و فقط به محل تزریق کورتیزون محدود نیست. عوارض جانبی سیستمیک تزریق کورتیزون نادر است و معمولاً به صورت خفیف رخ می‌دهد. در تزریق کورتیزون به صورت موضعی برخلاف و مصرف استروئید خوراکی یا تزریق مستقیم آن به درون جریان خون فقط بخش کوچکی از آن توسط بدن جذب می‌شود و از آنجایی که بدن به طور طبیعی به تولید کورتیزول می‌پردازد تعداد زیادی از افراد دچار عوارض جانبی سیستمیک نخواهند شد. افرادی که دچار عوارض جانبی سیستمیک می‌شوند مشکلات زیر را تجربه خواهند کرد:

 افزایش سطح قند خون 

 رایج ترین واکنش سیستمیک در بیماران دیابتی دیده می‌شود. افرادی که دیابت دارند باید با دقت قند خون خود را بررسی کنند زیرا کورتیزون می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون شود. بیمارانی که انسولین دریافت می‌کنند باید احتیاط کنند و اغلب قند خون خود را بررسی کنند و در صورت لزوم دوز انسولین آنها تنظیم شود. در صورتی که سطح قند خون بیش از حد انتظار افزایش پیدا کند شما باید به پزشکی مراجعه کنید که بتواند دیابت شما را کنترل نماید و نیاز به روش‌های درمانی دیگر را ارزیابی کند.

 قرمز شدن صورت 

 بعضی از افراد دچار قرمز شدن صورت می‌‌شوند که این وضعیت بیشتر در زنان و در بیش از ۱۵ درصد از بیمارانی که یک دز کورتیزون دریافت می‌‌کنند دیده می‌‌شود. قرمز شدن صورت چند ساعت پس از تزریق کورتیزون شروع می‌‌شود و ممکن است تا چند روز طول بکشد. تعداد زیادی از پزشکان نمی‌دانند که قرمز شدن صورت تا چه اندازه شایع است و برخی از آنها نمی‌دانند که قرمز شدن صورت تا چند اندازه باعث ناراحتی بیمار می‌شود. خبر خوبی که باید به شما بدهم این است که قرمزی صورت به مدت کوتاهی برطرف می‌شود اما برخی از بیماران به خاطر قرمز شدن صورت خود ترجیح می‌‌دهند دوز بعدی دارو را دریافت نکند.

 عوارض جانبی موضعی تزریق کورتیزون چیست؟ 

 عوارض جانبی موضعی تزریق کورتیزون فقط در محل تزریق به وجود می‌‌آید که این عوارض جانبی نادر هستند با این حال احتمال بروز آن وجود دارد و شما باید با آنها آشنا باشید. در بخش زیر به برخی از این عوارض جانبی اشاره می‌کنیم:

 درد و واکنش به کورتیزون 

 برخی از بیماران ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تزریق کورتیزون دچار درد و ناراحتی می‌شوند و ممکن است سطح درد آنها افزایش پیدا کند که این وضعیت به سرعت برطرف می‌‌شود و می‌‌توان با استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضد التهاب به تسکین آن پرداخت.

 عفونت 

 در هر قسمتی که یک ترک در پوست وجود داشته باشد مانند محل ورود سوزن برای تزریق کورتیزون احتمال بروز عفونت وجود دارد به همین دلیل پزشک، پوست شما را ضدعفونی می‌‌کند تا ریسک بروز عفونت به حداقل برسد.

 تغییر در رنگ دانه‌های پوست 

 افرادی که رنگ پوست آنها تیره است باید بدانند که ممکن است پوست آنها در محل تزریق روشن شود که این وضعیت خطرناک نیست.

 از بین رفتن بافت چربی 

 تزریق کورتیزون در مقادیر بالا بر روی بافت چربی بدن تاثیر می‌گذارد. هنگامی ‌که کورتیزون به درون بافت چربی تزریق می‌شود می‌تواند باعث بروز یک مشکل شود که به آن آتروفی چربی گفته می‌شود که این اختلال منجر به از بین رفتن بافت‌های چربی خواهد شد و پوست دچار فرو رفتگی شدید می‌شود یا آنکه چربی نازک می‌گردد. افرادی که کورتیزون به درون پاشنه آنها تزریق می‌‌شود تا مشکل خار پاشنه آنها درمان گردد ممکن است در هنگام راه رفتن دچار درد شوند زیر بافت چربی که نقش ضربه گیر را ایفا می‌‌کند از بین رفته است.

 پارگی تاندون 

 کورتیزون باعث ضعیف شدن تاندون می‌‌شود به همین دلیل پزشک تعداد دفعات تزریق کورتیزون را محدود می‌کند.

 اجتناب از تزریق مکرر کورتیزون


 هیچ قانونی در ارتباط با تعداد دفعات تزریق کورتیزون وجود ندارد ولی معمولاً پزشکان بیش از سه بار به تزریق آن نمی‌‌پردازند ولی به طور کلی هیچ گونه محدودیتی در ارتباط با تعداد دفعات تزریق آن وجود ندارد با این حال برخی محدودیت‌های عملکردی اعمال می‌شود. در صورتی که اثر کورتیزول به سرعت از بین برود و کمکی به درمان مشکل نکند معمولاً تکرار تزریق آن بی فایده است. در تحقیقاتی که بر روی نمونه‌های جانوری انجام شده است مشخص شده که تزریق کورتیزون باعث ضعیف شدن تاندون و نرم شدن غضروف می‌شود تزریق کورتیزون باعث می‌‌شود این مشکلات بدتر شود و ریسک بروز اختلالات دیگر افزایش پیدا کند به همین دلیل تعداد زیادی از پزشکان به بیماران خود توصیه می‌‌کند که در طول سال بیش از سه بار به تزریق کورتیزون در یک نقطه از بدن نپردازند. برخی از پزشکان سه بار تزریق را نیز انجام می‌دهند اما برخی دیگر به راحتی فرایند تزریق را تکرار می‌کنند. بهتر است با پزشک خود در این رابطه صحبت کنید تا شما را راهنمایی کند.

 نتایج حاصل از تزریق کورتیزون به چه صورت خواهد بود؟


 تعداد زیادی از بیماران از تزریق کورتیزون وحشت دارند و برخی دیگر از آن تحت عنوان جادو یاد می‌کنند. اجازه بدهید در یک جمله به توضیح این مسئله بپردازیم: تزریق کورتیزون یک روش درمانی بسیار قوی است که می‌تواند با تاثیرات بسیار زیادی همراه باشد اما در درمان تعداد زیادی از بیماری‌ها بیش از حد مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید فقط از کورتیزون برای درمان التهاب استفاده کرد یا آنکه برای کنترل درد مورد استفاده قرار بگیرد. تزریق کورتیزون باید با احتیاط انجام شود به ویژه در افراد جوان که تاندون و مفاصل آنها سالم است و در برخی از نقاط خاص بدن از قبیل اطراف تاندون که احتمال آسیب دیدگی آن وجود دارد با احتیاط انجام شود. در نهایت پزشک باید از عوارض جانبی تزریق کورتیزون اطلاع داشته باشد و عوارض جانبی حاصل از آن را برای بیمار خود توضیح دهد. در صورتی که پزشک فراموش کرد این نکات را برای شما توضیح دهد شما باید با او در این رابطه صحبت کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک