فیزیوتراپی لگن برای چه افرادی مناسب است: جلسات فیزیوتراپی لگن

  1. کلینیک تخصصی زانو
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. فیزیوتراپی لگن برای چه افرادی مناسب است: جلسات فیزیوتراپی لگن

دردی که در مفصل ران احساس می‌شود می‌تواند به دلیل ساختارهای مختلف آناتومیکی از کمر و لگن به پایین تا مشکلات تراز شدن در زانو و پا ایجاد شود. لگن ناحیه مشترکی است که عدم تعادل عضلانی در آن اتفاق می‌افتد به عنوان مثال عضله جلوی لگن قوی‌تر است در حالی که عضلات پشت لگن ضعیف است. این نوع عدم تعادل می‌تواند منجر به بسیاری از آسیب‌های شایع مانند تاندینوپاتی، بورسیت، کشیدگی‌های عضلانی و حتی تغییرات دژنراتیو یا آرتروز شود. در هر صورت، مهم است که شما درد مفصل ران خود را توسط یک فیزیوتراپ ارزیابی کنید. برای اطمینان از بهبودی سریع و جلوگیری از عوارض، ضروری است که هرچه زودتر به دنبال درمان درد مفصل ران خود باشید.

اگر درد لگن دارید و طی ۱تا۲ هفته به خودی خود برطرف نمی‌شود یا از شروع اولیه بدتر می‌شود، توصیه می شود به یک متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید.متخصصین کلینیک امید، با روش‌های درمانی در جلسات فیزیوتراپی بسیاری از علائم آزار دهنده‌ی درد لگن بیمار را بررسی کرده و مطابق با نیاز آنها، برنامه‌ی درمانی مناسب و موثری تدوین می‌کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره­‌ی فیزیوتراپی لگن و یا رزرو نوبت در این کلینیک با شماره تلفن­‌های ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰۰۲۱۲۲۷۸۰۷۰۲ تماس حاصل فرمایید.

فیزیوتراپی لگن برای چه افرادی مناسب است؟


فیزیوتراپی لگن برای چه افرادی مناسب است؟

اگر به یکی از دلایل زیر دچار درد لگن شده‌اید، فیزیوتراپی برای درمان گزینه‌ی مناسبی است:

آرتروز و یا استئوآرتریت لگن 

آرتروز لگن و ران می‌تواند با افزایش سن، به طور معمول در حدود ۶۰ سالگی یا احتمالاً زودتر در افرادی که قبلا دچار آسیب دیدگی مفصل لگن شده‌اند، رخ دهد. آرتروز اصطلاحی است که عاقبت حوادثی را که در نتیجه ساییدگی مفصل اتفاق می‌افتد، توصیف می‌کند. این روند باعث نازک شدن (یا فرسودگی کامل) غضروف مفصلی می‌شود. این فرآیند می‌تواند ضخیم شدن و رشد استخوان (استئوفیت) را تحریک کند که این یک واکنش به استخوان در اثر فشار است. از علائم اصلی آرتروز، از دست دادن تدریجی حرکت ران و افزایش درد همراه با تحمل وزن است. برای جلوگیری و همچنین کنترل درد مهم است که شما با کمک فیزیوتراپ، عضلات لگن خود را قوی و انعطاف پذیر نگه دارید. در صورت درمان نکردن لگن درد در مراحل اولیه با فیزیوتراپی، تعویض کامل مفصل ران (یک روش جراحی که مفصل مصنوعی در آن قرار می گیرد) را به‌همراه دارد. فیزیوتراپی اولین خط دفاعی است و می‌تواند در مدیریت آرتروز یا نوع دیگری از آرتروز، مانند روماتیسم لگن و ران بسیار موفق باشد.

درمان فیزیوتراپی مفصل لگن شامل ترمیم تراز استخوان لگن و نواحی ران، حرکت آرام و تقویت حمایت عضلانی در اطراف مفصل ران، لگن و پا است. نوع ورزش‌های انتخابی در فیزیوتراپی لگن یک مسئله‌ی بسیار مهم است.

کشیدگی‌های عضلانی لگن (ایلیپسواس)، کشاله ران، عضله همسترینگ و عضلات چهارسر ران 

این شایع ترین دلیلی است که افراد به دنبال درمان فیزیوتراپی برای دردهای مفصل لگن و ران هستند. ماهیچه‌های بی شماری وجود دارد که هرکدام تاندون‌های خاص خود را دارند (تاندون عضله ای است که به استخوان متصل می‌شود). هنگامی که فشار بیش از حد به یک یا چند عضله وارد شود، آنها می‌توانند کشیده شده و پاسخ التهابی ایجاد شود. کشیدگی عضلانی ممکن است با فشار ناگهانی که عضله نمی‌تواند مقاومت کند و فیبرهای عضله پاره می‌شوند، ایجاد شود. از طرف دیگر، فشارهای بیش از حد که به طور مکرر به عضله وارد می‌شود، منجر به جمع شدن تاندون و در نهایت شدن پارگی، التهاب و تاندینوپاتی می‌شود. تاندینوپاتی‌ها به مرور زمان با حرکات و خواسته‌های تکراری تحریک کننده اتفاق می‌افتند.

درمان فیزیوتراپی برای عضله کشیده شامل رفع زود هنگام التهاب، ماساژ و کشش تدریجی و تقویت عضله است. توانبخشی ویژه برای نیازهای روزمره شما در مورد آن عضله باید انجام شود تا عضله را برای بازگشت به ورزش یا بدون درد روزانه آماده کند. این شامل تقویت عضله در همه موقعیت‌ها، در تحمل وزن ، برای تغییر جهت و البته لگن و عضلات اصلی در بالا است.

درد لگن به دلیل سندرم گیر افتادگی قدامی لگن

گرفتگی قدامی مفصل لگن به شرایطی گفته می‌شود که بافت‌های همبند جلوی مفصل ران با حرکات خاصی از استخوان مفصل لگن، مانع از حرکت طبیعی می‌شوند. عوامل ژنتیکی یا تکاملی در بروز این عارضه موثرند. همچنین ممکن است این عارضه بعلت عدم تعادل عضلات اطراف مفصل ران، برای فرد رخ دهد. به طور کلی، گرفتگی قدامی ران منجر به درد به ویژه در حالت اسکات عمیق، می‌شود. بهبود عدم تعادل عضلانی اطراف مفصل لگن با یک فیزیوتراپیست ماهر می‌تواند در رفع گرفتگی بسیار مفید باشد.

بورسیت

بورسیت که معمولاً در بین ماهیچه‌ها و استخوان‌ها دیده می‌شود، به منظور کاهش اصطکاک در هنگام کشیدن عضلات به جلو و عقب بر روی ساختارهای استخوانی است. هنگامی که عضلات بیش از حد سفت باشند، می‌توانند بورس را دچار آسیب کنند که منجر به التهاب و در نهایت یک بورسیت دردناک می‌شود. شایعترین ناحیه بورسیت در اطراف مفصل لگن در تروکانتر بزرگتر به نام “بورسیت تروکانتریک” است که در قسمت خارج مفصل لگن دیده می‌شود.

فیزیوتراپی همراه با استراحت به التهاب و تسکین درد کمک می‌کند. برنامه هایی برای بهبود ثبات مفصل ران و لگن در مورد این ناحیه نقش مهمی دارد.

درد لگن به دلیل شکستگی 

شکستگی مفصل لگن، آسیب، ترک یا شکستگی استخوان‌های مفصل ران است. این نوع آسیب اغلب در اثر نوعی تروما مانند سقوط یا تصادف اتومبیل در محل تماس زانوها با داشبورد است. احتمال این خطر، بیشتر در جمعیت‌های مسن یا گروه های دیگر از افرادی که استخوان ضعیف دارند، بیشتر است. این وضعیت دردناک به یک دوره بیحرکتی نیاز دارد تا استخوان بتواند با موفقیت درمان شود. در برخی موارد، مداخله جراحی یا تعویض مفصل لگن ضروری است. هنگامی که افراد از نظر پزشکی تشخیص داده می‌شوند، فیزیوتراپی بخش مهمی از روند توان بخشی خواهد بود. فیزیوتراپیست به شما کمک می‌کند تا حرکت خود را بازیابی کنید و قدرت و استقامت خود را بالا بکشید تا بتوانید به وضعیت قبل از آسیب برسید.

درد لگن ناشی از رادیکولوپاتی کمر

گاهی اوقات دردی که در ناحیه لگن و کشاله ران احساس می‌شود می تواند از کمر در نتیجه فشرده سازی ریشه عصب ایجاد شود. در این صورت، شما ممکن است درد و یا سفتی در کمر خود را تجربه کنید و ممکن است متوجه شوید که برخی از وضعیت‌ها درد را تغییر می‌دهند. اگر ریشه‌ی مشکل، درمان نشود مشکلات بیشتری برای فرد به وجود خواهد آمد. به همین دلیل مهم است که شما توسط متخصص فیزیوتراپی یا متخصص کایروپراکتیک مورد ارزیابی قرار بگیرید تا کمردرد را به عنوان منبع درد رد کنید.

درد لگن ناشی از عضلات کف لگن 

ماهیچه‌هایی که کف لگن شما را تشکیل می‌دهند می توانند مستقیماً به ناحیه ران وارد شوند و در صورت سفت بودن یا داشتن نقاط تحریک در آنها، باعث ایجاد درد شوند. این عضلات نه تنها در مجاورت مفصل ران قرار دارند، بلکه دارای عصب‌های مشترک هستند و حتی برخی از آنها از استخوان‌های مفصل ران عبور می‌کنند یا به آن متصل می‌شوند. اگر دچار بی اختیاری ادرار، مقاربت دردناک، مشکل در ادرار کردن، اختلال در حرکات روده و  یا یبوست هستید، اینها ممکن است نشانه‌هایی باشد که نشان دهد کف لگن شما درگیر است. ارزیابی با یک فیزیوتراپیست لگن برای تشخیص این قسمت به عنوان منبع درد مفصل لگن، توصیه می‌شود.

چگونه فیزیوتراپی میتواند به درد مفصل لگن شما کمک کند؟ 


یک تیم از متخصصان پزشکی می‌توانند درمان‌های شما را شخصی کنند تا آسیب خاص شما، برطرف شود و به شما کمک کنند تا به اهداف زندگی شخصی خود برگردید. هر یک از اعضای تیم، نقش خود را دارد. درمان‌ها با یک فیزیوتراپیست برای کنترل درد شما شامل روش های درمانی طب سوزنی یا سوزن خشک، درمان دستی برای بهبود دامنه حرکت مفصل و یک برنامه تمرینی شخصی برای افزایش قدرت و عادی سازی هرگونه عدم تعادل عضلانی باشد. بافت نرم نیز یکی از جنبه های مهم درمان شماست و ممکن است برای رفع این مشکل به ماساژ درمانی کمکی نیاز داشته باشید. آموزش در مورد اصلاح سبک زندگی یا ارتز ممکن است توسط متخصصین فیزیوتراپی برای کاهش درد لگن توصیه شود.

چه مدت طول می کشد تا بیمار از درد لگن بهبود یابد؟ 


پاسخ ساده ای برای این سوال وجود ندارد. چندین فاکتور وجود دارد که باید در ارزیابی یک بازه زمانی واقعی برای بهبودی مورد توجه قرار گیرد. اول و مهمترین، منشأ و علت درد باید مشخص شود. سپس، سایر عوامل مانند مدت زمان و شدت علائم، و تعهد شما برای انجام درمان مناسب نیز بر زمان  بهبودی تأثیر می‌گذارد. به طور کلی، بهبودی ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد. در برخی موارد، مانند پارگی بزرگ لابرال (نیاز به جراحی آرتروسکوپی) یا آرتروز پیشرفته (نیاز به تعویض کامل مفصل ران)، ممکن است زمان بهبودی را فقط بر اساس زمان انتظار برای انجام عمل جراحی افزایش دهد. متخصصین فیزیوتراپی هنگامی که ارزیابی کاملی انجام دهند و فرصتی برای پیگیری پاسخ شما به درمان پس از چند بار مراجعه داشته باشند، فکر بهتری از جدول زمانی خواهند داشت. بعضی از روش‌های درمان، به ویژه تمرینات تقویت کننده برای نشان دادن واکنش به درمان زمان می‌برد. تغییرات عضلانی با کار روزانه و مداوم می‌تواند تا ۶ هفته طول بکشد. یادتان باشد که صبور باشید و با برنامه ورزشی خود سازگار باشید. به خاطر داشته باشید که فیزیوتراپیست معتمد شما این نوع شرایط را به طور منظم مشاهده می‌کند و بهترین فردی خواهد بود که به شما در مورد بهترین دوره درمان مشاوره می‌دهد. اگر علائم شما مطابق انتظار پیش نرود و اگر باید با پزشک ورزشی برای بررسی‌های بیشتر یا گزینه های درمانی مشورت کنید، آنها به شما اطلاع می‌دهند.

بهترین تمرینات فیزیوتراپی برای کمک به درد مفصل لگن چیست؟


یک برنامه کاملاً مناسب باید دامنه حرکتی کمر و مفصل ران و تقویت و انعطاف عضلات را در نظر بگیرد. این تمرینات باید متناسب با نیازها و اهداف خاص شما باشد. در زیر برخی از متداول ترین تمرینات برای کمک به شما در شروع شرح داده شده است. این تمرینات باید در محدوده ای بدون درد انجام شود و در صورت افزایش درد در طی ورزش یا بعد از آن، اصلاح یا متوقف شود. برای هماهنگی حرکتی ضروری است که تمرینات را با توجه دقیق به فرم خوب، به آرامی و کنترل شده انجام دهید. ۳ مجموعه ۱۰-۱۵ تکرار را هدف قرار دهید.

حرکت چرخشی کمر 

حرکت چرخشی کمر برای درمان درد مفصل لگن

به پشت دراز کشیده، زانوهای خود را خم کرده و پاها را صاف روی زمین قرار دهید. به صورت کنترل شده، اجازه دهید که زانوها از هر طرف به طرف دیگر بیفتید.

کشش شکل ۴ 

تمرین کشش برای درمان درد مفصل لگن

به پشت دراز کشیده و زانوها را خم و پاها را صاف کنید. کف پای خود را ( آن پا که مفصلی ران درگیر درد است) را بگیرید و مچ پا را روی زانوی پای مخالف قرار دهید. لگن آسیب دیده خود را باز کنید تا وضعیت پای شما مانند شماره ۴ باشد. پشت زانوی پای بدون آسیب دیده را بگیرید و به سمت سینه، بالا بکشید. یک احساس کشش در اعماق لگن و مفصل ران احساس خواهید کرد. ۳۰ ثانیه نگه دارید و ۲-۳ بار تکرار کنید.

کشش چهار سر ران

 

در حالی که بر روی یک شی پایدار تعادل داشته باشد، بایستید. مچ پای خود را بگیرید و آن را به سمت لگن وباسن خود بکشید. لگن خود را در فضا بالای زانوی خود نگه دارید. شما باید کشش را در قسمت جلوی ران خود احساس کنید. ۳۰ ثانیه نگه دارید و ۳/۳ در هر پا تکرار کنید.

اسکات یوگا

اسکات یوگا یک اسکات سنتی نیست که باعث درد لگن شود، اما برای شل شدن عضلات لگن بسیار جالب است.

  • بایستید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. زانوهای خود را خم کرده و از حالت ایستاده به اسکات بروید .(ممکن است بخواهید پاهای خود را از عرض بیشتر کنید، اما آن‌ها را روی زمین صاف نگه دارید).
  • هنگامی که در حالت اسکات قرار گرفتید، دست ها را در حالت عبادت قرار دهید یا آن‌ها را ببندید. برای عمیق شدن کشش، از آرنج استفاده کنید تا زانوها را از هم دور کنید.
  • چند ثانیه یا بیشتر نگه دارید. نوسان را از این طرف به آن طرف کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک