آرتروز زانو یکی از عوامل شایع در ایجاد درد در افراد بالاتر از چهل سال است و شایعترین بیماری تخریبی مفصلهاست. بیشتر خانمها نسبت به آقایان مبتلا به این بیماری هستند.
آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که به عنوان بیماری مفصلی پیشرونده نیز شناخته میشود و به نامهای استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز شناخته میشود. در جامعه ما، تخریب پیشرونده مفصل به نام آرتروز شناخته میشود و با افزایش سن، پیشرفت میکند و به عنوان آرتریت پیری نیز شناخته میشود. علاوه بر سن، عوامل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، عوامل هورمونی و نژاد نیز ممکن است در بروز این بیماری دخیل باشند.
انواع مختلفی از تزریق وجود دارد که بخش مهمی از درمان آرتروز زانو را برای بسیاری از مبتلایان تشکیل می دهند. تزریق مفصلی به خصوص برای کسانی که داروهای مسکن ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن نتوانسته درد آنها را تسکین دهد، یا افرادی که بخاطر اثرات جانبی داروها نمی توانند از آنها استفاده کنند، گزینه درمانی بسیار خوبی است.
آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است که اغلب زانوها را تحت تاثیر خود قرار می دهد. این بیماری زمانی بروز پیدا می کند که غضروف پوشش نرمی که که وظیفه اش محافظت از استخوان ها است از بین می رود. در این حالت سطح استخوان ها آسیب دیده و ساییدگی زانو باعث درد، تورم، خشکی و ناتوانی می گردد.
[alert type=”info” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left”]
اگر چه یکی از درمانهای آرتروز زانو تزریق کورتیکواستروئیدها به مفصل زانوست اما رویکرد متخصصین کلینیک امید استفاده از شیوه درمان پلکانی است. متخصصین این کلینیک بر این باورند که تزریق کورتون در اولویت روشهای درمانی قرار ندارد و برای همه بیماران مناسب نیست. متخصصین پس از معاینه دقیق بیمار در صورت امکان از درمانهای توانبخشی برای بهبود بیماران استفاده می کنند. یکی دیگر از روشهای درمانی که در این کلینیک برای برخی بیماران استفاده میشود تزریق گاز اوزون است که عوارض جانبی به همراه ندارد. شما عزیزان می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی امید از انواع روشهای درمانی و توانبخشی این مرکز برای رفع مشکلات اسکلتی عضلانی بهرهمند شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای ۸۸۸۹۸۴۴۰-۰۲۱ و ۲۲۷۸۰۷۰۱-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
[/alert]نحوه تزریق
در ابتدا پزشک تزریقی برای بی حس کردن موضع مورد نظر که در اینجا زانو است انجام می دهد.
سپس پزشک ممکن است با استفاده از یک سوزن، مایع اضافی که در زانو جمع شده است را بیرون بکشد.
سپس نوبت دریافت تزریق اصلی می رسد؛ تزریق مسکن که معمولا زیر کاسه زانو صورت می گیرد. تزریق نباید باعث صدمه بافت شود و دارو در سرتاسر مفصل عمل خواهد کرد.
درمان های مختلف دارای اثرات جانبی هستند که لازم است قبل از دریافت تزریق، درمورد آنها با پزشک خود مشورت کنید. دو نوع متداول تزریق مفصلی زانو در درمان آرتروز زانو عبارت است از کورتیکواستروئیدها و هیالورونیک اسید.
کاهش التهاب با استروئیدها
تزریق کورتیکواستروئیدها جهت درمان عود بیماری آرتروز و عوارض ناشی از آن شامل درد، تورم و تجمع آب در زانو سودمند است.
این داروهای تزریقی با کاهش التهاب در مفصل، علایم بیماری آرتروز را تسکین می دهند. اما به یاد داشته باشید که این داروها یک راه حل کامل و بی نقص برای هر موردی نیستند. اگر تحت درمان با این دارو قرار گرفتید به یاد داشته باشید که:
این داروها سریع عمل می کنند. این تزریق ها باعث تسکین بسیار سریع درد می گردند که معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت اولیه پس از تزریق حاصل می شود.
دارو اثر کوتاه مدتی دارد. به طور متوسط، تسکین درد ۶ تا ۱۲ هفته طول می کشد. اغلب این مدت به اندازه کافی طولانی است و از زمان شعله وری بیماری آرتروز تا فروکش کردن علایم طول می کشد
این داروها نباید زود به زود استفاده شوند. یک داروی کورتیکواستروئید اغلب در اولین مرتبه تزریق بهترین اثر و عملکرد را دارد و پس از آن، تمایل کمتری برای کاهش و تسکین درد نشان می دهند
در بیشتر موارد، این داورها می توانند ۲ تا ۳ بار در سال استفاده شوند. استفاده بیش از اندازه از این داروها سلول هایی زانو را که مسوول ساختن غضروف هستند را از بین می برند.