کم کاری تیروئید و درد کف پا چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

  1. کلینیک تخصصی زانو
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. کم کاری تیروئید و درد کف پا چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

در اکثر موارد درد کف پا بعلت التهاب رباط پلانتار فاسیا، شکستگی استخوان، رگ به رگ شدن یا پیچ‌خوردگی رباط، تغییرات ناگهانی وزن، کفش نامناسب و بسیاری از موارد دیگر ایجاد می‌شود. بد نیست بدانید که در برخی از موارد درد کف پا ارتباطی با این علل ندارد و می‌تواند یکی از علائم، کم کاری تیروئید ‌باشد. غده تیروئید عضوی مهم است که متابولیسم را تنظیم می‌کند. غده تیروئید دو نوع هورمون تیروئید به نام‌های (تیروکسین T4) و (تری یدوتیرونین T3) ایجاد می‌کند.کم کاری تیروئید زمانی است که غده تیروئید به اندازه کافی از این هورمون‌ها تولید نمی‌کند. کم کاری تیروئید اولیه بر کل بدن تأثیر می‌گذارد و ممکن است علائم مختلفی مانند درد کف پا را ایجاد کند. در صورت درمان نشدن، کمبود هورمون تیروئید می‌تواند بر کل بدن تأثیر بگذارد. سرعت عملکرد طبیعی بدن کند شده و باعث اختلال روحی و جسمی. علائم ممکن است از خفیف تا شدید متفاوت باشد. کم کاری تیروئید در بدن علاوه بر ایجاد درد می‌تواند منجر به التهاب و تورم در پا، مچ پا و پاشنه نیز شود. بنابراین، اگر صبح ناگهان درد پاشنه و علائم کم کاری تیروئید داشته باشید، ممکن است پزشک آزمایش خون برای بررسی تیروئید را توصیه کند.

متخصصین کلینیک امید پس از تشخیص علت درد کف پا، متناسب با نیاز و شدت درد، درمان مناسبی را برای بیمار توصیه می‌کنند. درمان‌های ارائه شده بسته به علت درد (اینکه آیا درد کف پا بعلت تیروئید است یا موارد دیگر) می‌تواند متفاوت باشد. متخصصین با تجربه‌ی این مرکز سعی بر این دارند که با شیوه‌های درمانی نوین، استفاده از تجهیزات پیشرفته و بدون جراحی به بیمار کمک کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره­‌ی درمان درد کف پا و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفن­‌های ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰۰۲۱۲۲۷۸۰۷۰۲ تماس حاصل فرمایید.

کم کاری تیروئید و درد کف پا 


کم کاری تیروئید و درد کف پا

کم کاری تیروئید به دلیل عدم تعادل هورمون‌هایی که ایجاد می‌کند، باعث درد مفاصل کف پا، ضعف عضلات و رسوبات اضافی پروتئین می‌شود. علائم کم کاری تیروئید شامل خستگی، درد و گرفتگی عضلات و به ندرت تجزیه بافت عضلانی است. بیماران هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند بالا رفتن از پله‌ها یا بلند شدن، متوجه عضلات ضعیف یا دردناك پا می‌شوند. در حالی که علت دقیق ضعف عضلانی و کم کاری تیروئید مشخص نیست، اما برخی از متخصصان می‌گویند کمبود تیروکسین منجر به متابولیسم غیرطبیعی می‌شود که بر سلامت عضلات تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید نیز سطح کراتینین بالاتر (آنزیم عضلانی) را در بدن خود تجربه می‌کنند. کراتینین بالا می‌تواند باعث صدمه به عضلات در هنگام کشیدگی یا فشار شود.

درمان درد کف پا 


درمان درد کف پا

برای رفع درد کف پا بعلت کم کاری تیروئید روش‌های درمانی زیر معمولا به بیمارتوصیه می‌شود. درمان به علائم، سن، شدت درد و سلامت عمومی شما نیز بستگی دارد:

  • درمان خود بیماری کم کاری تیروئید: هدف از درمان این است که سطح هورمون تیروئید خود را به حد طبیعی برسانید. ممکن است لازم باشد دارویی مصرف کنید که دوز هورمون تیروئید به شما بدهد. این دوز ممکن است نیاز به تغییر در طول زمان داشته باشد. احتمالاً باید تا آخر عمر این دارو را بخورید.
  • از انجام فعالیت هایی که به پا فشار می‌آورند یا درد را تشدید می‌کنند تا روند درمان کامل، خودداری کنید.
  • هنگام نشستن یا دراز کشیدن، پاها را بالا ببرید تا تورم و درد را کاهش دهد. بالا بردن پا از سطح قلب، جریان خون و مایعات دیگر را به اندام تحتانی کاهش می‌دهد و آنها را از محل آسیب که در پایین آمدن تورم موثر است، دور می‌کند.
  • استفاده از کیسه یخ می‌تواند به طور موقت، انتهای عصب پای شما را بی‌حس کرده و درد کمتری را احساس کند. یک حوله را روی قسمت آسیب دیده پا قرار دهید و حدود ۲۰ دقیقه روی آن یخ بزنید تا از تورم و درد شما بکاهد.علاوه بر این، می‌توانید در مورد درد و ورم کف پا، روزانه با فشار دادن قوطی یخ زده زیر پا برای مدت ۱۰ دقیقه، با فشار متوسط، ماساژ یخ را تمرین کنید. هرگز یخ را به مدت طولانی به طور مستقیم روی پوست قرار ندهید زیرا باعث سرمازدگی می‌شود.
  • اعمال فشار بر روی پا درد با بستن باند به اطراف آن می‌تواند باعث کاهش جمع شدن خون و مایعات دیگر در محل آسیب دیده شود. مطمئن شوید که باند سفت است اما خیلی محکم نیست.
  • ماساژ کف پا گزینه‌ی مناسبی است. این به کاهش تنش، بهبود گردش خون، تحریک عضلات و کاهش درد کمک می کند.
  • اضافه وزن استرس ببشتری بر کف پاهای شما وارد می‌کند. بنابراین، کاهش وزن می‌تواند به کاهش فشار و درد کمک کند.
  • ورزش در تقویت پاها و اندام تحتانی اثر بخش است. اگر هنگام ورزش درد دارید، باید فعالیت‌های غیر تحمل وزن مانند شنا را امتحان کنید.
  • کفش‌های راحت، جلو پهن و متناسب با پشتیبانی از قوس و کف بپوشید. برای راه رفتن از کفش‌های ورزشی استفاده کنید و مرتباً کفش‌های زیاد استفاده شده‌ی خود را تعویض کنید. کفی طبی برای کاهش درد کف پا نیز بسیار مهم ست.
  • درست راه بروید. اگرچه مشکلات پا می‌تواند در راه رفتن و سایر فعالیت‌ها مشکل ایجاد کند، اما حفظ وضعیت و راه رفتن برای جلوگیری از مشکلات بعدی مفصل، پا یا کمر بسیار مهم است.
  • نمک اپسوم (نمک حمام) به عنوان یک نرم کننده طبیعی و ضد درد عضلانی، برای درد کف پا مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که این مواد معدنی موجود در نمک پس از غوطه وری طولانی مدت از طریق پوست به بدن و منبع اصلی درد و التهاب نفوذ کرده و منجر به بهبودی می‌شود. برای تأثیر بیشتر حمام پا، اطمینان حاصل کنید که از آب گرم استفاده شود. زبرا آب گرم باعث باز شدن منافذ پوست، شل شدن عضلات سفت و بهبود گردش خون می‌شود.
  • رژیم غذایی سالم مصرف کنید. تغذیه سالم در رفع علائم کاری تیروئید و کاهش درد کف پا تاثیر فوق العاده‌ای دارد.
  • فیزیوتراپی کف پا می‌تواند در کاهش درد نیز موثر باشد. متخصص فیزیوتراپی با ارائه برنامه‌ی درمانی، استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و آموزش ورزش پا از شدت درد کف پای بیمار می‌کاهد.
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک