علت درد کنار زانو درمان آن بدون جراحی با فیزیوتراپی، تزریق، ورزش‌

شایع‌ترین دلایل آسیب‌دیدگی و احساس درد کنار زانوها، از صدمات ورزشی، تصادف، آسیب مفصل و تاندون‌های زانو و یا مینیسک می‌باشد و می‌تواند علاوه بر احساس درد زانو منجر به علائم دیگری مانند بی‌ثباتی، خشکی و یا التهاب مفصل زانو شود که در تمامی این موارد نیاز به درمان ضروری است. برای دریافت مناسب‌ترین درمان، تشخیص و معالجه دقیق از اهمیت حیاتی برخوردار است، زیرا زانو یک مفصل بسیار پیچیده است که در صورت عدم درمان صحیح ممکن است متورم شود یا دارای محدودیت حرکتی طولانی‌مدت باشد. فیزیوتراپی می‌تواند درد را تسکین دهد و عضلات اطراف زانو را تقویت کند تا ثبات بیشتری داشته باشد و تعادل آن افزایش یابد. علاوه بر این موارد، با فیزیوتراپی می‌توان از جراحی زانو جلوگیری کرده یا آن را به تعویق بیندازید . استفاده از برخی از داروها و تزریقات تجویز شده در کنار فیزیوتراپی، جهت کاهش درد کنار زانوها نیز مؤثر است. برای اطلاعات  بیشتر درباره روش‌های درمانی مؤثر برای درد کنار زانوها و یا سایر سؤالات متداول در این زمینه، به خواندن مطلب در این صفحه ادامه دهید.

 

متخصصین کلینیک تخصصی امید، با قرار دادن زانو در جهت‌های مختلف و انجام تست‌های تشخیصی، علت و مشکل زانو را بررسی کرده و یک برنامه درمانی مناسب برای بیمار انتخاب می‌کنند. ممکن است با توجه به میزان درد کنار زانو و شدت آسیب، تعداد جلسات فیزیوتراپی برای بیمار متفاوت باشد. تمامی روش‌های درمان با دستگاه‌های پیشرفته، بدون عوارض و با مهارت‌های تخصصی بالا صورت می‌گیرد. در صورت نیاز بیمار به جراحی آرتروسکوپی و یا تعویض مفصل زانو، فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی برای بهبود سریع بیمار و افزایش میزان توانایی وی در راه رفتن و فعالیت‌های روزمره مهم و ضروری است.  جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان درد کنار زانو و یا رزرو نوبت در کلینیک تخصصی امید با شماره تلفن‌های 09107803155 و 02188801800 تماس حاصل فرمایید.

علت درد کنار زانو چیست؟


علت درد کنار زانو چیست؟

درد در قسمت‌های مختلف زانو می‌تواند علت‌های گوناگونی داشته باشد. موارد زیر از علل درد در کنار مفاصل زانو شناخته شده‌اند:

آسیب‌دیدگی رباط‌های زانو

آسیب‌دیدگی رباط زانو بسیار شایع می‌باشد و شامل: ACL (رباط صلیبی پیشین)، MCL (رباط طرفی داخلی) و LTL (رباط طرفی خارجی) می‌باشد. رباط‌های زانو از بافت رشته‌ای سخت تشکیل شده‌اند که استخوان‌ها را در مفصل و اطراف آن به هم متصل می‌کنند. رباط‌ها باعث حفظ ثبات و محافظت از زانو می‌شوند. آسیب‌دیدگی رباط می‌تواند منجر به آسیب دیدن بافت رشته‌ای و بروز درد، ورم و عدم ثبات حرکت مفصل شود.

پارگی مینیسک زانو 

پارگی مینیسک زانو معمولاً پس از آسیب‌دیدگی در زمان ورزش و یا با گذشت زمان در اثر ساییدگی ایجاد می‌شود. مینیسک یک غضروف فیبری است که استخوان ران را از استخوان درشت‌نی جدا کرده و به عنوان جذب‌کننده ضربه عمل می‌کند. هر مفصل زانو از مینیسک‌های خارجی و داخلی تشکیل شده است.

آسیب‌دیدگی یا درد استخوان کشکک زانو 

مشکلات مرتبط با کشکک زانو بسیار شایع هستند و در اثر آسیب‌دیدگی، عدم تعادل عضلانی و یا کنترل بیومکانیکی ضعیف ایجاد می‌شوند. سندرم درد پاتلو فمورال در اثر درد در قسمت پشت کشکک زانو در اثر فشار بیش از حد در مفصل ناشی از راستای نامناسب کشکک زانو تشخیص داده می‌شود. مشکلات دیگر می‌توانند در اثر جا به جا شدن یا در رفتن استخوان کشکک در اثر تصادف ایجاد شوند.

آرتروز زانو 

یکی از بارزترین نشان‌های آرتروز زانو، درد کنار زانوها می‌باشد. آرتروز زانو می‌تواند در اثر عوامل مختلفی مانند سن، وزن آسیب‌دیدگی و عوامل ژنتیکی ایجاد شود. آرتروز زانو  عارضه تخریبی غضروف مفصل زانو می‌باشد و باعث درد و محدودیت حرکتی می‌شود. از انواع دیگر این عارضه، آرتریت روماتوئید است که در اثر التهاب مفاصل ایجاد می‌شود.

درمان زانودرد 


در ابتدا متخصص ارتوپد سعی دارد با تجویز و به‌کارگیری شیوه‌های غیر جراحی، به بیمار در درمان درد کنار زانو کمک کند و جراحی به عنوان درمان آخر و در صورت موفقیت‌آمیز نبودن تمامی روش‌ها توصیه شود:

مصرف دارو 

مصرف دارو

داروهای مناسب برای کاهش درد شدید و یا متورم شدن قسمت‌های مختلف زانو، به علت آسیب مفصل و غضروف شامل:

 

داروهای ضد التهابی NSAIDs

غضروف در مفصل مچ پا مسئول عملکرد جذب شوک و بالشتکی است. در صورتی که غضروف آسیب ببیند یا از بین برود، بیماران با درد و تورم در مفصل مچ پا مواجه می‌شوند که می‌تواند تأثیرات منفی بر فعالیت آن‌ها داشته باشد. در موارد شدید، ممکن است دامنه حرکت مفصل مچ پا نیز کاهش یابد. در حدود دو سوم موارد آرتروز (افتادگی غضروفی) مفصل مچ پا پس از آسیب و صدمه رخ می‌دهد. یکی از علل پس از آسیب می‌تواند شکستگی نادیده گرفته شده یا درمان نشده در مفصل مچ پا و یا پیچ خوردگی شدید مفصل مچ پا با آسیب مهم به رباط‌های استحکام‌بخش مفصل مچ پا باشد. این موضوع معمولاً منجر به ایجاد نیروهای غیرطبیعی بر روی مفصل مچ پا می‌شود که باعث سایش زودرس و تخریب غضروف مفصل مچ پا می‌شود.

استامینوفن

استامینوفن (تایلنول) سبب تسکین درد کنار زانو می‌شود. البته بر طبق تحقیقات انجام شده، تأثیر این دارو در درمان درد کنار زانو به اندازه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نمی‌باشد. در برخی از مواقع استامینوفن را می‌توان جهت تسکین بیشتر درد به همراه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف کرد. در ارتباط با مصرف استامینوفن با پزشک خود مشورت کنید.

داروهای دیگر 

نتیجه استفاده از داروهای دیگر مانند داروهای مُسکن مخدر، گلوکوزامین، کندروتین و مکمل‌های دیگر جهت بهبود درد کنار زانو کمتر قابل پیش‌بینی می‌باشند.

فیزیوتراپی 

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی می‌تواند سبب تسکین درد کنار زانو شود. بسیاری از افراد در زمان انجام فعالیت‌هایی مانند برخاستن از صندلی و یا بالا رفتن از راه پله فشار زیادی به زانوهای خود وارد می‌کنند. به علاوه اگر عضلات لگن، کمر یا عضلات مرکزی بدن ضعیف باشند فشار بیش از حد به زانوها وارد می‌شود. متخصص فیزیوتراپی نحوه راه رفتن و حرکت افراد را بررسی کرده و به بهبود عملکرد و جلوگیری از وارد شدن فشار بیش از حد به زانو کمک می‌کند. معمولاً متخصص فیزیوتراپی از روش‌های مختلفی جهت بهبود درد کنار زانو استفاده می‌کند. این روش‌ها عبارتند از:

  • ارائه برنامه ورزشی مناسب: حرکات اصلاحی زانو، تا حدود زیادی می‌تواند از میزان درد کنار زانو بکاهد و منجر به تقویت عضلات زانو در حین انجام فعالیت‌های روزمره شود. تمامی حرکات زانو باید به دقت و به طور صحیح آموزش دیده شود که به درستی انجام شوند.
  • شاک ویو تراپی: این فن‌آوری جهت بهبود بافت جای زخم و تحریک روند بهبودی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • درمان با لیزر کم‌توان : از این روش جهت کاهش التهاب، درد و افزایش سرعت روند بهبودی استفاده می‌شود.
  • در صورت احساس خشکی علاوه بر درد کنار زانو، ماساژ تراپی ویا درمان دستی می‌تواند گزینه درمانی مناسبی باشد. متخصصین فیزیوتراپی با مهارت خاص نقاط درد را تحریک کرده و با اعمال فشار و حرکات دست روی ناحیه درد از شدت درد کاسته و به سرعت‌بخشی وضعیت بیمار کمک خواهد شد.
  • متخصص فیزیوتراپی ممکن است به بیمار توصیه کند از وسیله کمکی مانند عصا یا واکر برای کاهش درد زانو استفاده کند. وسایل کمکی همچنین می‌توانند در کاهش خطر سقوط نیز مؤثر باشند.
  • گاهی اوقات زانوبند طبی به زانو کمک کند تا ثبات بیشتری داشته باشد. از آنجایی که زانوبندهای مختلفی با کاربردهای گوناگون در بازار پیدا می‌شوند، درباره نوع مناسب آن باید حتماً با پزشک مشورت کرد. زانوبند طبی برای جلوگیری از درد زانو در ورزشکاران بسیار مفید است.

 

ورزش ایروبیک کم‌برخورد

ورزش ایروبیک کم‌برخورد

در صورت وجود درد معمولاً شخص ترجیح می‌دهد که استراحت کند و یا مفصل آسیب‌دیده را حرکت ندهد. در ارتباط با آرتروز زانو ورزش می‌تواند سبب بهبود درد کنار زانو شود. ورزش‌های ایروبیک کم‌برخورد بخشی از روند درمان آرتروز زانو محسوب می‌شوند و سبب تسکین علائم این عارضه می‌شوند.

در ورزش‌های ایروبیک کم‌برخورد از دو اصل اساسی استفاده می‌شود که به رفع درد زانو کمک می‌کند. اصل اول کم‌برخورد بودن تمارین است؛ به این معنی که این نوع ورزش بدون وارد شدن فشار بیش از حد بر مفاصل سبب حرکت بدن می‌شود. دوچرخه‌سواری ثابت یا الپتیکال و شنا دو نمونه از ورزش‌های کم‌برخورد می‌باشند که از وارد شدن فشار زیاد مانند چرخش، پرش یا خم شدن بیش از حد جلوگیری می‌کنند. اصل دوم در ورزش‌های ایروبیک، هوازی بودن این نوع تمارین می‌باشد؛ در این نوع ورزش، فعالیت تا زمان مورد نیاز (معمولاً 20 تا 30 دقیقه) جهت افزایش ضربان قلب و بهبود مقاومت عضلانی ادامه پیدا می‌کند. استفاده از ورزش ایروبیک کم‌برخورد، 3 تا 4 بار در هفته به مدت 20 تا 30 دقیقه می‌تواند باعث کاهش درد و بهبود عملکرد زانو شود.

تزریق دارو

تزریق دارو

استفاده از تزریق دارو باعث تسکین درد کنار زانو می‌شود. به‌کارگیری این روش می‌توان نیاز به استفاده از جراحی را رفع کند. بسته به علت ایجاد زانودرد، برخی از انواع تزریقات می‌توانند سبب افزایش سرعت بهبودی و کاهش درد شوند. بهتر است پیش از انجام تعویض مفصل زانو یا جراحی زانو، تمامی گزینه‌های درمانی موجود ارزیابی شوند. روش تزریق دارو نسبت به جراحی یک روش کم‌تهاجمی بوده و هزینه آن از جراحی بسیار پایین‌تر است.

  • تزریق کورتیکو استروئید به زانو: تزریق کورتیکو استروئید باعث کاهش التهاب ناشی از تخریب بافت مفصل و در نتیجه کاهش یا رفع درد می‌شود. امکان دارد جهت تسکین سریع درد، در تزریق از ماده بی‌حسی مانند لیدوکائین نیز استفاده شود.
  • مکمل روان‌کننده: در این روش از تزریق ماده مصنوعی ساخته شده از اسید هیالورونیک (که در بدن به طور طبیعی ساخته می‌شود) استفاده شده که باعث بهبود روان‌سازی درون مفصل و کاهش التهاب و تسکین درد می‌شود.
  • پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی): پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی از خون بدن بیمار استخراج می‌شود. سپس پزشک پی آر پی را به مفصل زانو تزریق می‌کند. پی آر پی حاوی فاکتورهای رشد است و سبب افزایش سرعت روند بهبودی و کاهش التهاب می‌شود.

جراحی زانو

رایج‌ترین شیوه‌های جراحی زانو شامل موارد زیر می‌باشند:

  • آرتروسکوپی زانو: آرتروسکوپی زانو بیشتر برای پارگی مینیسک و التهاب مفصل خفیف استفاده می‌شود. با استفاده از آرتروسکوپی که یک روش کم‌تهاجمی است پزشک از طریق یک برش کوچک، ابزار آرتروسکوپ را وارد زانو می‌کند. به این وسیله پزشک می‌تواند وضعیت زانو را ارزیابی کرده و مفصل آسیب‌دیده زانو را ترمیم کند. آرتروسکوپی زانو برای تمامی عارضه‌های مربوط به زانو مناسب نمی‌باشد ولی به علت زمان بهبودی سریع، در موارد آسیب‌دیدگی‌های خفیف به کار می‌رود.
  • تعویض مفصل زانو: جراحی تعویض مفصل زانو برای درمان انواع مختلف التهاب مفاصل استفاده می‌شود. در این روش سطح آسیب‌دیده مفصل زانو با اجزای فلزی یا پلاستیکی جایگزین شده و سبب بازیابی عملکرد حرکتی زانو می‌شود.
  • بازسازی رباط صلیبی قدامی: این روش جراحی با استفاده از آرتروسکوپی و یا از طریق جراحی باز با وارد کردن گرافت از شخص اهدا کننده و یا گرافت تاندون کشکک و یا تاندون همسترینگ بیمار انجام می‌شود.

 

 

مقالات مرتبط

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من زانو درد دارم حتی زانوی من هم صدا داره و بعضی وقتا خیلی اذیت میکنه نمیدونم چکار کنم خواهش میکنم راهنماییم کنید من متاهل هستم و مستاجر و بچه دار هستم باید کار کنم

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۰۵

      خود صدا دادن مشکلی ایجاد نمی کند می توانید تمرینات تقویتی عضلات زانو رو از سایت مطالعه کرده و انجام دهید

      پاسخ
  • درود بر شما، مشكل من زانو چپم هستش كه وقتي روي زانوهام چند دقيقه ميشينم وقتي بلند ميشم زانوي چپم از قسمت بيروني حالت رگ به رگ ميشه وخيلي درد بد ميكنه كه اصلا نميتونم بلند بشم يعني زانوم باز نميشه حالت قفل شدم يا گير كردن رگ يا همچنين چيزي ميكنم كه بايد بشينم روي زمين به يه دستم ساق پام روبه داخل فشار بدم و با دست ديگه به زانوم به بيرون فشار بدم كه از اين حالت رگ به رگي در بياد و بتونم بلند بشم و اين برام خيلي مشكل ساز شده چون كار فني دارم و بايد مرتب بشينم، ممنون ميشم اول اسم اين بيماري رو بدونم و راهكار عملي براش.
    با تشكر محمدي

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۲۰ دی ۱۳۹۹ ۱۳:۱۹

      با توجه به علایم شما احتمالا نرمی کشکک و یا آسیب منیسک دارید که باید معاینه شده و ام آر آی از زانو تهیه شود تا با توجه به آن درمان انجام داد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک