عصب کشی زانو (RF) چگونه انجام می‌شود و مراقبت‌های بعد از آن چیست؟

  1. کلینیک تخصصی زانو
  2. /
  3. زانو درد
  4. /
  5. عصب کشی زانو (RF) چگونه انجام می‌شود و مراقبت‌های بعد از آن چیست؟

اگر با عارضه ورم مفاصل و استخوان ها دست و پنجه نرم می کنید، مطمئناً با درمان های معمول تسکین درد آشنا هستید: تزریق کورتیزون، تزریقات با ژل، فیزیوتراپی و ورزش. اما آیا در مورد عصب کشی چیزی شنیده اید؟

روشی غیرجراحی و کم تهاجم به نام فرسایش یا عصب کشی رادیوفرکوئنسی (RFA) وجود دارد که می‌تواند در بهبود درد آرتروز به مدت 12-18 ماه مؤثر باشد. RFA، یک روش در پزشکی است که با استفاده از امواج رادیویی، بخشی از بافت را مانند تومورها، خال یا راه هدایت الکتریکی تابجا، در منطقه هدف حذف می‌کند. این روش پاسخ خوبی داشته و اثرات درمان غیرجراحی و کم تهاجمی آن می‌تواند بیش از یک سال دوام داشته باشد. درمان‌های عصبی، اگرچه نمی‌توانند روند پیشرفت آرتروز را کند کنند، اما واقعیت این است که می‌توانند به شما تسکین درد فراهم کنند.

با مقایسه با سایر روش‌های درمانی که نیازمند تکرار چندین بار در سال هستند، تسکین درد حاصل از RFA که به طور نهایی ممکن است در یک سال ایجاد شود، به طور معمول بسیار مطلوب و واقعی به نظر می‌رسد. در این مقاله، توضیح داده خواهد شد که عصب کشی رادیوفرکوئنسی چیست، چگونه کار می‌کند و آیا RFA یک روش مناسب برای درمان بیماری شما است یا خیر.

مرکز جامع توانبخشی امید خدمات ویژه ومنحصر به فردی در درمان بیماری‌ها و مشکلات زانو متناسب با نیاز هر بیمار ارائه می‌دهد. یکی از درمان‌هایی که در این مرکز برای زانو درد به ویژه آرتروز زانو انجام می‌شود آر اف رادیو فرکوئنسی است. از آنجایی که این درمان کاملا تخصصی است، این روش توسط متخصصین با تجربه انجام می‌شود. متخصصین کلینیک امید با تشخیص علت زانو درد، آسیب‌های زانو، و انجام عکسبرداری‌های لازم، مناسب‌ترین شیوه‌ی درمان را به بیمار ارائه می‌دهند. روند درمان بصورت پلکانی است به این منظور که درمان از روش‌های ساده تر شروع می‌شود و در صورت نیاز به درمان‌های پیچیده، تصمیمات دیگری گرفته می‌شود. هدف از درمان، روش‌های بدون جراحی و حداقل تهاجمی برای تسریع بهبودی و کاهش درد بیمار است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی و یا رزرو نوبت در کلینیک امید می‌توانید با شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ – ۰۲۱۲۲۷۸۰۷۰۲ تماس حاصل فرمایید.

فرسایش یا عصب کشی زانو با فرکانس رادیویی چیست؟ 


طبق تعریف، فرسایش، فرایند تخریب، بخار کردن، سوزاندن یا خرد کردن چیزی است. از نظر رویه های پزشکی، ممکن است شما در مورد استفاده از روش فرسایش برای درمان آریتمی قلبی شنیده باشید جایی که پزشکان برای تنظیم ریتم قلب، منطقه کوچکی از بافت قلب را می سوزانند.

این روش بسیار شبیه به روشی است که پزشک در آن می تواند بافت زانوی شما را با جراحی برداشته و جدا کند. تنها تفاوت این است که به جای سوزاندن عضلات قلب، پزشک به طور موقت انتهای عصب کوچکی را که درد مفصل را کنترل می کند از بین می برد. تخریب این اعصاب کوچک به هیچ وجه عملکرد عضلات یا حرکت را مختل نمی کند بنابراین شما می توانید احساس کامل پوست و قدرت عضلانی کامل خود را پس از عمل نیزحفظ کنید.

از نظر آرتروز، RFA با استفاده از امواج گرمائی (شبیه به مایکروویو) اعصابی را که درد زانوی شما را کنترل می کنند و سیگنال های درد را به مغز شما می فرستند، از بین می برد. پس از تخریب، آن انتهای عصبی تا زمانی که دوباره تولید نشوند، سیگنال های درد را به مغز شما ارسال می کنند که این پروسه تقریباً یک سال طول خواهد کشید. با این حال، این مدت زمان می تواند برای هر بیمار متفاوت باشد.

فرسایش یا عصب کشی با فرکانس رادیویی چگونه عمل می‌کند؟ 


فرسایش یا عصب کشی با فرکانس رادیویی چگونه عمل می کند

اعصاب مورد هدف این روش فوق العاده کوچک بوده و اعصاب کاملاً حسی هستند که مسئول درد می باشند. خوشبختانه، شما درحین پروسه سوزاندن آنها،هیچ حسی نخواهید داشت زیرا دکتر شما قبل از شروع عمل از بی حسی موضعی استفاده می کند.

پس از بی حس شدن محل، پزشک از اشعه ایکس فلوروسکوپی برای هدایت سوزن در نزدیکی آناتومی شناخته شده استخوان که در آن اعصاب مورد نظر فعالیت می کنند، استفاده می کند. دستگاهی به نام مولد RF گرمای لازم برای بخار شدن اعصاب را تولید می کند. این گرمای شدید به انتهای سوزن منتقل می شود و انتهای عصب مسئول درد را از بین می برد.

چه زمانی بیماران باید فرسایش یا عصب کشی با فرکانس رادیویی را در نظر بگیرند؟ 


RFA برای بیمارانی که درمان های سنتی مانند تزریق کردن با  ژل و تزریق کورتیزون را امتحان کرده اند اما نتایج موفقیت آمیزی را بدست نیاورده اند ایده آل خواهد بود. در واقع، پزشکان به افراد توصیه می کنند که قبل از انجام جراحی تعویض مفصل زانو، استراتژی های کنترل درد از جمله ورزش های سبک و فیزیوتراپی را دنبال کنند. RFA و سایر تاکتیک های دیگر می توانند وضعیت شما را بدون استفاده از جراحی بهبود بخشند. بیمارانی که قبلاً تحت عمل جراحی یا تعویض کامل مفصل زانو قرار گرفته اند و هنوز هم از علایم بیماری رنج می برند نیز از این روش ها بهره مند خواهند گشت. اگر درمان های سنتی برای درمان بیماری تان شکست خورده است، شاید وقت آن رسیده است که RFA را برای درمان درد خود در نظر بگیرید.

چگونه می توانید برای پروسه درمان آماده شوید؟ 


قبل از عصب کشی زانو با فرکانس رادیویی:

  • ظرف شش ساعت تا ویزیت پزشک و پروسه درمان خود غذا نخورید. ممکن است تا چهار ساعت قبل از عمل مایعات شفاف داشته باشید.
  • اگر دیابت داشته و از انسولین استفاده می کنید، باید دوز انسولین را در روز عمل تنظیم کنید. پزشک مراقبت های اولیه تان، در این تنظیم به شما کمک خواهد کرد. داروی دیابت خود را به همراه داشته باشید تا بتوانید پس از اتمام پروسه درمانی آن را مصرف کنید.
  • چهار ساعت قبل از پروسه درمان، داروی مسکن خود را قطع کنید (در صورت مصرف کردن این نوع داروها). مصرف سایر داروهای دیگر را با مصرف خیلی کم آب ادامه دهید. تمام داروهای مصرفی خود را به همراه داشته تا بتوانید بعد از انجام روش درمانی آنها را مصرف کنید. لطفا توجه داشته باشید: بدون مشورت با پزشک اصلی یا ارجاع داده خود، مصرف هیچ دارویی را قطع نکنید.

بعد ازپروسه درمانی عصب کشی زانو با فرکانس رادیویی (رادیوفرکوئنسی) 


بعد ازپروسه درمانی عصب کشی زانو با فرکانس رادیویی (رادیوفرکوئنسی)

پس از روش درمانی:

  • ممکن است همانطور که میزان راحت بودن شما پس از پروسه درمان اجازه می دهد، فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید، اما در 24 ساعت اول پس از عمل هیچ فعالیت سخت یا شدیدی را انجام ندهید.
  • می توانید 24 ساعت پس از پروسه درمان به محل کار خود برگردید. اگر شغل فیزیکی که نیازمند فعالیت بدنی شدید است دارید، بهتر است بخواهید 1-2 روز مرخصی بگیرید.
  • شما می توانید تقریبا هر آنچه می خواهید خورده و مصرف تمام داروهای قبلی را از سر بگیرید.
  • به مدت سه روز بعد از انجام پروسه درمانی حمام یا شنا نکرده و از وان آب گرم استفاده نکنید. ولی احتمال دارد که فقط بتوانید یک دوش ساده بگیرید.
  • می توانید هر شب قبل از خواب بانداژ روی زانو را بردارید.
  • شما نباید بعد از پروسه درمانی تا حداقل 24 ساعت، رانندگی کرده یا با دستگاه های ماشین آلات فعالیت داشته باشید.
  • 6 هفته پس از پروسه درمان، روند درمانی خود را پیگیری کنید.

در صورت بروز این علائم با پزشک خود تماس بگیرید:

  • قرمزی یا تورم یا ترشح بیش از حد در محل ورود سوزن
  • ضعف ناگهانی پا
  • داشتن تب بالای 38 درجه ظرف 5 روز پس از عمل
  • بروز واکنش آلرژیک احتمالی ظرف 5 روز پس از عمل
  • افزایش قابل توجه درد که به گذاشتن یخ، NSAIDS و داروهای ضد درد پاسخ نمی دهد
  • ضعف تازه ایجاد شده در پاها به دنبال پروسه درمان

چه افرادی باید از عصب کشی زانو با فرکانس رادیویی (RF) اجتناب کنند؟ 


 عصب کشی زانو با فرکانس رادیویی در بیمارانی که شرایط زیر را دارا هستند نباید صورت گیرد:

  • به یک عفونت باکتریایی موضعی یا سیستمیک مبتلا باشند.
  • بیماران باردار
  • اختلالات خونریزی داشته باشند.
  • ممکن است از تومور یا عفونت در ناحیه زانو رنج ببرند.
  • هنگامی که خطر ایجاد برخی از مداخلات درمانی (داروهای ضد پلاکت / داروهای رقیق کننده خون) بیشتر از سود عمل اپیدورال است.

موارد منع مصرف نسبی در بیمارانی که ایمپلنت ضربان ساز(نشاندن یک دستگاه مصنوعی که میزبان قلب (PACE) را در حالت مورد نظر نگه می دارد) داشته اند، وجود دارد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک