مشاهده علائم زانو و پای پرانتزی در بین کودکان تازه راه افتاده بسیار عادی و متداول است. این کودکان بطور عادی دارای یک فاصله مشخص بین زانوهای خود و بخش پایین پا در هنگام ایستادن (در حالتی که پاها در کنار یکدیگر قرار گرفته) هستند. پای پرانتزی می تواند یک یا هر دو پای فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد، و والدین یا پزشک متخصص اطفال می توانند شروع ایجاد انحنا و خمیدگی به خارج را در سنین پایین مشخص نمایند.

درمان پای پرانتزی

جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن­‌ 09025804413 تماس حاصل فرمایید.

علائم و نشانه های پای پرانتزی


علائم زانوی پرانتزی بیشتر در هنگام راه رفتن یا ایستادن فرد مشخص می شود. یکی از علائم رایج پای پرانتزی وجود ایراد و عدم هماهنگی در الگوی راه رفتن فرد است. علامت دیگر قابل مشاهده در کودکان تازه راه افتاده دچار مشکل پا پرانتزی در اصطلاح تخصصی «به داخل بودن پا» یا «چرخش پا به داخل» نامیده می شود. کودکان دچار مشکل پای پرانتزی معمولاً با مشکل در دستیابی به مراحل اصلی زندگی خود مواجه نمی شوند، اما این مشکل می تواند تا حدودی برای فرد نگران کننده باشد. با وجودی که زانوی پرانتزی معمولاً باعث ایجاد درد نمی شود، ادامه یافتن این مشکل در دوران نوجوانی می تواند باعث ناراحتی در لگن یا درد زانو یا قوزک پا به خاطر افزایش فشار وارد شده به این مفاصل شود. افراد دچار این مشکل همچنین بطور مکرر در هنگام ایستادن یا راه رفتن دچار لغزش یا از دست دادن تعادل خود می شوند.

علت ها و دلایل


بیشتر کودکان به صورت طبیعی با مشکل زانوی پرانتزی مواجه می‌شوند و نیازی به نگرانی نیست. در اکثر موارد، این شرایط به طور خودبخودی تنظیم می‌شوند و توانایی حرکتی کودک را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند. همچنین، این مشکل عوارض طولانی مدت برای فرد ایجاد نمی‌کند.

کودکانی که با مشکل زانوی پرانتزی شدید روبرو هستند، ممکن است برای ابتلا به بیماری بلونت مورد بررسی قرار بگیرند. این بیماری می‌تواند باعث مشکلات در رشد استخوان تیبیا یا ناحیه بالای استخوان ساق پا شود. برای کودکان زیر ۲ سال، پزشک احتمالاً نمی‌تواند دقیقاً تشخیص دهد که آیا پا پرانتزی بر اثر مشکلات فیزیولوژیک است یا خیر، اما تشخیص دقیق تر با رشد کودک تا سن ۳ سالگی امکان پذیر خواهد بود. اگر شرایط زانوی پرانتزی به طور خودبخودی بهبود نیابند، پزشک احتمالاً از عکس رادیولوژی پا برای تشخیص احتمال ابتلا به بیماری بلونت استفاده می‌کند.

همچنین، بیماری راشیتیسم می‌تواند باعث ایجاد شرایط زانوی پرانتزی در کودکان شود. این بیماری استخوانی می‌تواند ناهنجاری‌های دیگری را در استخوان‌های فرد ایجاد کند. راشیتیسم به ندرت در کشورهای توسعه یافته دیده می‌شود زیرا این بیماری ناشی از کمبود ویتامین D، کلسیم و فسفر در رژیم غذایی کودکان است. بسیاری از مواد غذایی در کشورهای توسعه یافته حاوی این ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند تا اطمینان حاصل شود که کودکان و بزرگسالان سطح مناسبی از این ویتامین‌ها و مواد معدنی را در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند.

تشخیص زانو پرانتزی


پای پرانتزی

پزشک برای ارزیابی زانو پرانتزی وضعیت بیمار را از نظر فیزیکی معاینه می نماید. در صورتی که کودک زیر 2 سال داشته باشد و مشکل زانو پرانتزی وی متقارن باشد (مقدار زانو پرانتزی در هر دو پا یکسان باشد)، پزشک احتمالاً بیان می کند که در حال حاضر نیازی به انجام آزمایش های بیشتر برای تشخیص دقیق مشکل نیست. به هر حال، اگر پزشک متوجه شود مشکل زانو پرانتزی در یک پای بیمار بیشتر از پای دیگر وی است، ممکن است از عکس رادیولوژی برای بررسی دقیق تر مشکل استفاده نماید. به این ترتیب، عکس رادیولوژی تهیه شده از پاهای کودک در حالت ایستاده می تواند ابتلای کودک به بیماری بلونت یا راشیتیسم را مشخص نماید.

در صورتی که کودک بیشتر از 2 و نیم سال داشته و مشکل زانو پرانتزی به صورت قرینه باشد، پزشک به احتمال زیاد از عکس رادیولوژی برای بررسی دقیق تر مشکل استفاده می نماید. در این شرایط احتمال ابتلای کودک به بیماری بلونت یا راشیتیسم بیشتر است. در صورتی که عکس رادیولوژی تهیه شده از ناحیه پا علائم ابتلا به بیماری راشیتیسم را نشان دهد، پزشک احتمالاً از آزمایش خون برای تایید ابتلای فرد به این بیماری استفاده می نماید.

عوارض زانو پرانتزی


زانوی پرانتزی

افراد دچار مشکل زانو پرانتزی معمولاً بیشتر از سایر افراد به آرتروز در سنین پایین مبتلا می شوند و این شرایط بطور خاص در مواردی مشاهده می شود که آرتروز ریشه فامیلی داشته باشد. در این حالت، وضعیت پا باعث وارد شدن فشار غیر عادی به مفاصل زانو و قوزک می شود و در نهایت می تواند التهاب این مفاصل را به همراه داشته باشد. این شرایط می تواند باعث از بین رفتن غضروف و بافت های اطراف مفصل شده و راه رفتن فرد را با مشکل روبرو نماید. در کنار ابتلا به آرتروز، افراد دچار مشکل زانو پرانتزی با درد و التهاب مزمن در ناحیه قوزک، زانو، و لگن مواجه می شوند و این شرایط می تواند وضعیت قرارگیری بدن و الگوی راه رفتن بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. علاوه بر این، این افراد ممکن است از درد روانی ناشی از ظاهر خود رنج برده و دچار آسیب شوند.

زمان مراجعه به پزشک

در اکثر موارد، وضعیت کودک شما کاملاً عادی است و مشکل زانو پرانتزی وی به خودی خود با گذشت یک دوره زمانی کوتاه بر طرف می شود. به هر حال، در صورتی که شما نگران این مسئله هستید، لازم است کودک خود را به پزشک نشان داده و به وی اجازه دهید وضعیت راه رفتن کودک را بررسی نماید. در صورتی که این شرایط نیازمند نگرانی باشد، پزشک این مسئله را برای شما مشخص خواهد کرد. در این حالت می توان به نکات زیر توجه کرد:

  • اکثر کودکان تا زمان رسیدن به سه سالگی با مشکل زانو پرانتزی رشد می کنند. در صورتی که کودک همچنان به این مشکل در این سن دچار باشد، لازم است با پزشک در این رابطه ملاقات شود.
  • اگر این مشکل فقط بر یک طرف بدن تاثیر گذاشته یا با گذشت زمان به جای بهبود یافتن، تشدید گردد، لازم است جهت بررسی مشکل به مطب پزشک مراجعه شود.
    به خاطر داشته باشید در صورت مشاهده شرایط زیر لازم است در ارتباط با وضعیت زانو پرانتزی پای کودک با پزشک ملاقات شود:
  • تشدید وضعیت مشکل زانو پرانتزی و بر طرف نشدن آن برای مدت 2 سال
  • پرانتزی بودن یک پای کودک بیشتر از پای دیگر
  • چرخش انگشتان پا به داخل در هنگام راه رفتن (در اصطلاح به این مشکل «به داخل بودن پا» یا «پنجه کبوتری» می گویند)
  • کوتاه بودن قد کودک در مقایسه با سن وی، مشکلات راه رفتن و مشکلات مربوط به صاف ایستادن
  •  ایجاد درد پا در کودکان یا مشکل در هنگام راه رفتن به خاطر زاویه زانوها یا پاها

در هر حالت، در صورتی که درباره نحوه راه رفتن کودک خود نگران هستید، با پزشک در این رابطه ملاقات نمایید، زیرا همواره بهتر است به جای نگرانی، خیال خود را راحت کنید.

کلینیک امید با طراحی برنامه های درمانی ویژه اقدام به درمان انواع مشکلات پای کودکان از جمله زانو پرانتزی می نماید. با مراجعه به موقع به مطب متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، درمان زانو پرانتزی بدون نیاز به عمل جراحی ممکن خواهد بود. به هر حال، کلینیک امید از موثرترین روش ها و ابزارهای درمانی برای درمان مشکلات پای کودکان استفاده می نماید.

راه ها و و روش های درمان پای پرانتزی


درمان زانوی پرانتزی

درمان بدون جراحی

روش های درمانی غیر جراحی قابل استفاده برای مشکل زانو پرانتزی به شرح زیر هستند:

بریس

در این رابطه می توان از بریس یا روش های مشابه آن برای درمان پای پرانتزی مشکل استفاده کرد. در طول زمانی که کودک تازه راه افتاده و نیز در اوایل دوران کودکی، پزشک ممکن است به بیمار توصیه کند از بریس پا، کفش های طبی، و یا گچ گرفتن برای درمان زانو پرانتزی استفاده نماید. این ابزارها می توانند برای بعضی کودکان موفقیت آمیز بوده و برای برخی بیماران دیگر نتیجه مناسب نداشته باشد. علاوه بر این، استفاده از بریس و روش های درمانی مشابه برای نوجوانان و افراد بزرگسال نیز امکان پذیر است. استفاده از بریس های شبانه می تواند به تدریج وضعیت پا را اصلاح کرده و ساختارهای آن را در موقعیت مناسب قرار دهد.

 فیزیوتراپی و ورزش

تمرین های حرکتی زانو پرانتزی به منظور تقویت عضلات اطراف مفصل زانو و بالای ران طراحی شده و می تواند با گذشت زمان موقعیت اندام های پا را اصلاح نماید. با وجودی که اکثر تمرین های ورزشی نمی تواند تاثیر زیاد بر مشکل زانو پرانتزی داشته باشد، بعضی از تکنیک های ورزشی همچون یوگا می تواند به بهبود وضعیت قرارگیری زانو کمک کرده و شدت مشکل را کاهش دهد. علاوه بر این، برای درمان زانوی پرانتزی علیرغم غیر قابل اجتناب بودن عمل جراحی برای مواردی که مشکل شدید باشد، تمرین های حرکتی با دست می تواند برای کودکانی که مشکل آنها به موقع و در سنین پایین شناسایی و تشخیص داده شده باشد، موثر واقع شود.

ماساژ و درمان های دستی

در صورتی که کودک شما دچار مشکل زانو پرانتزی است، ماساژ درمانی تحت نظارت متخصص فیزیوتراپی می تواند به تقویت عضلات پای بیمار کمک موثر نماید. در طول جلسات ماساژ درمانی، فیزیوتراپ به صورت مکرر پاهای کودک را به جلو و عقب برای یک مدت زمانی خاص حرکت می دهد. این نوع درمان دستی می تواند در تقویت پاها در دوره رشد موثر باشد. یک تمرین حرکتی خاص قابل استفاده در این حالت خم کردن زانوی کودک است که می توان این حرکت را در زمان دراز کشیدن برای کودک انجام داد. به این منظور، لازم است یکی از پاهای کودک را بلند کرده و زانوی وی را خم کنید. سپس پای کودک را به سمت سینه به سمت عقب فشار داده و به آرامی به حالت اولیه باز گردانید. تکرار کردن این حرکت می تواند به درمان زانوی پرانتزی کودک کمک موثر نماید.

  کفش ها و کفی های طبی

مشکل زانو پرانتزی در مواردی که باعث چرخش قوزک یا مچ پا می شود، می تواند باعث از بین رفتن ثبات و هماهنگی کلی اعضای بدن شود. در صورتی که این مشکل درمان نشده به حال خود رها شود، می تواند باعث نا پایداری مزمن قوزک پا گردد.
 
افراد دچار مشکل زانو پرانتزی در مقایسه با سایر افراد بیشتر با پیچ خوردن پا و ضعیف شدن پیش رونده رباط ها مواجه می شوند. استفاده از کفش های طبی در این شرایط می تواند به حفظ تعادل فرد کمک کرده و احتمال ایجاد آسیب دیدگی را کاهش دهد. استفاده از کفش های کشیده با سر پنجه های پهن با تخت مناسب و تثبیت کننده پاشنه در این حالت می تواند به کاهش مشخص درد و ناراحتی مزمن ناشی از زانو پرانتزی با بهبود هماهنگی بخش های مختلف پا کمک نماید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن­‌ 09025804413 تماس حاصل فرمایید.
مقالات مرتبط

100 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • افسانه پیرنیاری
    ۸ آبان ۱۳۹۸ ۱۹:۳۰

    با سلام. من حدود ۴۰ سال سن دارم . در زمان کودکی به دلیل عارضه راشیتیسم در بیمارستان جهت جراحی بستری شدم ولی دکتر مرا با عنوان نمودن اینکه در صورت جراحی قدم کوتاه میماند عمل نکرد. و تا کنون این عارضه با من بوده. من به دنبال روش غیر جراحی جهت اصلاح پا پرانتز هستم . سوال من این است که با توجه به اینکه فاصله دو زانو ۴ انگشت میباشد آیا امکان اصلاح پا پرانتزی حداقل تا ۴۰ یا ۵۰ درصد با فیزیوتراپی و یا ارتط درمانی رمانی یا هر روش ممکن دیگری وجود دارد؟با تشکر

    پاسخ
    • دکتر محمد رضا امید ظهور
      ۲۱ آبان ۱۳۹۸ ۰۷:۱۷

      سلام
      با توجه به گزارشی که ارسال نمودید بهترین کاری که بتوان برای شما انجام داد استفاده از زانو بند مخصوص و همچنین کفی طبی است تا بتواند با ایجاد توازن در نیرو ها در اندام های تحتانی جلوی پیشرفت این عارضه را بگیرد و همچنین آموزش ورزش هایی که به واسطه ان بتوان عضلات اطراف ساق و زانو را تقویت کرد

      پاسخ
      • سلام من ۲۳سالمه زانوهای منم حدود۴سانت فاصله دارن آیا راه حلی به غیر از جراهی وجود داره

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۰۲

          سلام لطفا تصویر زانو ها را در شماره تلگرام یا واتس اپ ارسال کنید تا بتوان نظر دقیق تری ارائه نمود.

          ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵

          پاسخ
          • سلام من ۱۹ سال سن دارم و تازگی متوجه پرانتزی بودن زانو هام بعد معاینه برای معافیت تحصیلی شدم
            فاصله بین زانو هام حدود ۳.۵ انگشت هستش
            به هنگام ورزش پروانه هم از حدود سن ۱۴-۱۵ سالگی به هنگام باز کردن پا ها نمی‌تونستم صاف نگهشون دارم و فکر نمیکردم مشکل خاصی باشه
            بنظرتون بهترین درمان چیه

          • دکتر بهنود صمدی
            ۸ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۶

            در این سن درمان نمی توان کرد و برای پیشگیری از تشدید باید کفی طبی مخصوص دریافت کنید و ورزش های اصلاحی انجام دهید که می توان در مرکز به کمک بیوفیدبک دینامیک این مورد را انجام داد

            ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

  • سلام برادرم دراثرآسیب ورزشی زانودردگرفته تصویربرداری کرده ژنووالگوس و تغییرات خفیف DjDدیده شده چکاربایدکنه ؟۲۱سالشه

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۴ اسفند ۱۳۹۸ ۰۶:۰۱

      لطفا تصویر مدارک پزشکی رو در تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا نطر دقیق تر داده بشه

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر ممنون میشم جواب سوال من رو هم بدین
        من 17 سالمه و از بچگی به طور مادرزادی پای پرانتزی داشتم و کف پاهام صافه فاصله بین زانوهام حدود چهار انگشته میخواستم بدونم که اگر بخوام کاملا خوب بشه و زود نتیجه بگیرم حتما باید عمل بشه؟! و اینکه بعد از عمل عوارض زیادی داره؟!

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ۰۸:۰۳

          در صورتق که بخواهید به صورت کامل صاف شود باید جراحی کنید، در روش های غیر جراحی می توان به کمک ورزش درمانی بیوفیدبک دینامیک و کفی طبی از تشدید شدن مشکل پیشگیری کرد و تا سی درصد تاثیر بر راستایی زانو داشت

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
      • سلام من ۲۲ سالمه بخاطر ورزش های سنگین پاهام دچار پرانتزی خفیف شده.چیکار باید بکنم؟

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۸ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۶

          در این سن باید ورزش های اصلاحی به کمک بیوفیدبک دینامیک انجام شده و کفی طبی مخصوص دریافت کنید

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • باسلام و عرض ادب
    من نوجوانی 16 ساله هستم و متاسفاًنه دچار این نوع بیماری (پرانتزی بودن زانو ها ) هستم و میخواستم بدون در این سن من بهترین روش برای درمان این نوع بیماری چیست ممنون میشم کمک کنید

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۱۹

      با توجه به سن شما میتوان از ورزش درمانی تخصصی زانو بند مخصوص و کفی های طبی برای درمان استفاده کرد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
    • سلام خسته نباشین
      من یک خانم ۳۰ساله هستم .و از پرانتزی بودن پاهام واقعا رنج میبرم.
      خواستم بپرسم باید جراحی بشه تا پاهام زیبا و خوب خوب بشه؟
      واینکه چقدجراحیش هزینه برداره؟؟؟
      ممنونم

      پاسخ
      • دکتر بهنود صمدی
        ۲۳ آذر ۱۳۹۹ ۰۶:۲۲

        در صورتی که فاصله بین زانو ها بیشتر از ۴ سانت می باسد عمل کنید بهتر است اما اگر‌کمتر از این مقدار است می توان به کمک کفی طبی و ورزش های اختصاصی زانوی پرانتزی از شدت مشکل کم کرد

        ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

        پاسخ
  • سلام
    من یک پسر ۱۶ساله هستم پاهام پرانتزی هست به طوری که شب درد زیادی داره پاهام باید برای درمان چه کار. کنم

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۱۹

      سلام وقت بخیر با توجه به موردی که اشاره کردید حتماً بایستی معاینه بالینی از زانوی شما انجام شده و عکس رادیوگرافی تهیه شود که علت این دردها مشخص شده و درمان آن را در پیش بگیریم که غالباً در این سن به خصوص در پسرها کندگی تاندون کشکک اتفاق می‌افتد که می‌توان آن را با فیزیوتراپی تخصصی درمان کرد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
    • سلام من سونیا هستم. دوستم کلاس نهم هست و پرانتزی شدید داره. به نظرتون با این تمرین ها خوب میشه

      پاسخ
      • دکتر بهنود صمدی
        ۹ اسفند ۱۳۹۹ ۱۳:۱۱

        در این سن علاوه بر انجام تمرین ها باید کفی طبی و زانوبند مخصوص نیز باشه باشند

        ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

        پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر … من ۲۷ سالمه و پای سمت چپم مشکل پرانتزی بودن داره . این مشکل در چند نفر دیگه از اقوام و خانواده هم وجود داره . آیا من میتونم الان برای اصلاح این مشکل و درمانش کاری انجام بدم ؟

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۱۷

      سلام بله می توان درمان این مورد را انجام داد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
      • سلام من 15 سالمه پاهام پرانتزی شدن و حدود 3 انگشت فاصله دارن و هنگام دویدن پاهام پرتاب میشن باید چه کاری انجام دهم

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ۱۱:۵۷

          با توجه به سن فرصت درمان غیرجراحی کم است و باید زودتر برای آن اقدام کنید تا با زانوبند و کفی طبی و همچنین بیوفیدبک دینامیک (تمرین درمانی ) آن را درمان کرد

          پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالمه و در اثر فوتبال بازی کردن پاهام پرانتزی شده و بعضی وقتا که میدوم داخل پاهام درد میگیره
    خواستم بتونم با حرکات اصلاحی ( ورزش) پاهام به حالت عادی بر میگرده

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۱۵

      با توجه به سن شما می توان با کمک زانو بند کفی های طبی مخصوص و همچنین این ورزش درمانی اصلاح زانوی پرانتزی را انجام داد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • کیومرعلیپور
    ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۰۳

    سلام . من پاهای پرانتزی دارم و در ناحیه زانو درد مداوم دارم و در حالت نشسته بیشتر هم میشه برای درمان چه روشی بهتره .38 سال سن دارم.

    پاسخ
  • س.من 24سالمه یه هفته هس که زانودرددارم زانوهام کمی پرانتزیه چیکاربایدبکنم؟

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۲۱

      غالبا درد با توجه به شرایط شما را می توان با دارو و فیزیوتراپی درمان نمود.

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
      • سلام من ۱۵ سالمه و پاهام کمی پرانتزیه ایا میشه با انجام حرکات ورزشی پاهام ب حالت عادی برگردن!؟

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ۱۳:۵۷

          در این سن باید از زانوبند و کفی طبی و همچنین ورزش درمانی کمک گرفت

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • سلام من دختری ۱۶ ساله هستم مبتلا به زانوی پرانتزی و صافی کف پا هستم بعد از اینکه زیاد میدوم و راه میروم زانوها و کف پایم درد میگیرد
    چطور میتوانم درمانش کنم؟

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۱۹

      سن طلایی درمان شما رو به اتمام است و باید هرچه سریع تر اقدام کنید تا بتوان با کمک زانوبند مخصوص و کفی طبی به همراه ورزش های خاص آن و شاید فیزیوتراپی بتوان کمک کرد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام روزتون سرشاراز حس خوب زندگی من خانمی ۶۳ساله هستم چند سال هست متوجه پای پرانتزیم شدم به اندازه دودست مرتب ورزش وکارهایی که فیزیوتراپ ومربی ها گفتن انجام میدم آیا میشه برای درمان کامل کاری انجام داد این مسئله آزارم میده ممنون منو راهنمایی کنید سپاسگزار ودر ضمن هیچ دردی در رابطه با ارتروز و…ندارم

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۱۶

      متاسفانه در این سن نمی توان زانوی ضربدری را درمان نمود و فقط باید از پشرفت و بیشتر شدن ان پیشگیری کرد که ان هم با کفی مخصوص و زانوبند امکان پذیر است.

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام ۲۷ سالمه پای پرانتزی خفیف دارم وقتی صاف می ایستم و تکیه میدم به دیوار بین زانو هام فاصله هست تقریبا به اندازه پهنای چهار انگشت …. اطلاعی ندارم از این که علتش چی بوده ولی فک کنم عادات اشتباه در بچگی برای نشستن یا راه رفتن باعث این شده. چند درصد احتمال داره با روش های معمول بجز جراحی فرم پاهامو اصلاح کنم . چون واقعا نگاه میکنم ب عکسام بی ریختن پاهام

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۱۲

      با توجه به توضیحات شما باید ورزش درمانی انجام داده و کفی طبی برای پای شما ساخته شود.

      02188801800

      پاسخ
  • با سلام
    من 17 شال دارم و متاسفانه به دلیل داشتن نرمی استخوان دچار پا پرانتزی رو با بیرون شدم
    اگر میشود در جهت بهبود این مشکل راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۰۹

      در سنین نوجوانی و جوانی می توان با کمک کفی های مخصوص و همچنین زانوبند خاص مشکل به درمان آن کمک کر

      02188801800

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.پسری 17 ساله هستم که فکر کنم به خاطر فوتبال،دچار پای پرانتزی شدم.بعضی اوقات زانوهایم درد میگیره.میخواستم بپرسم روشی برای درمان پاهام وجود داره؟ممنون از سایت بسیار خوبتون

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۰۷

      بله درمان مشکل زانوی شما را می‌توان با جلسات فیزیوتراپی و همچنین استفاده از زانوبند پیش برد

      02188801800

      پاسخ
  • فاطمه شاهسونزاده
    ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۱۲

    سلام من حدودا ۲۰ سال دارم و خب پاهایم پرانتزی هست از بچگی (دوران دبستان) میخواستم بدونم بدون جراحی امکان این هست که استخوان بندی پاهایم صاف و سالم شود؟چه کارهایی باید انجام دهم؟نیاز هست به چه دکتری بروم؟ایا باشگاه رفتن تاثیری دارد ممنون میشم از راهنمایی ایندتون💖💯🌸

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۰۶

      درمانهای غیر جراحی که بتوان برای مشکل زانوی پرانتزی انجام‌داد شامل استفاده از زانوبند و کفی های مخصوص و در کنار آن انجام مداوم ورزش های اصلاحی تحت نظارت فیزیوتراپی است و یا روش بیوفیدبک می‌باشد

      02188801800

      پاسخ
      • باسلام من ۳۱ سالمه وزانوهام پرانتزیه میخواستم ببینم غیراز عمل جراحی باچه روشی ددمان میشه بعضی وقت هاهم زانوهام تیر مبکشه ودرد میکنه هنگام راه رفتنم هم پاهام به داخل کشیده میشه

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۸ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۴

          در این سن نمی توان ظاهر این زانو را درست کرد ولی برای درد های آن می توان فیزیوتراپی انجام شده و کفی طبی تهیه کنید

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • باسلام پسری شانزده ساله دارم که سال گذشته پای چپش از ساق پا و پشت پا دچار شکستگی شد جراحی شد و پلاتین در ساق پایش ءداشتند حال بعد یکسال پسرمدر راه رفتن مشکل دارد و پایش را میکشد با دکتر دیگری مشاوره داشتم با دیدن پای پسرم علت را در پرانتزی بودن پا میداند .پسرمن تا قبل از شکستگی پا این مشکل رو نداشت حال من باید در مورد پای پسرم چه کنم تا مًل سابق راه بره.ممنون میشم از راهنمایتون

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۰۴

      به منظور بررسی دقیق تر علت لنگش پا در فرزند شما باید حتماً معاینه بالینی انجام شده و پس از مطالعه عکس های رادیوگرافی تست عصب از پاها تهیه شود تا از سلامت عصبهای پا اطمینان حاصل نمود در صورتی که الگوی بیومکانیکال زانو و ساق پا به هم خورده باشد می توان آن را به کمک کفی طبی و همچنین توانبخشی عصبی درمان نمود

      02188801800

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه پاهام از زانو به پاین پرانتزی هسته آیا اگه من زانو بند بگیرم و ورزش کنم پاهام درست می شه یا نه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۶:۰۲

      با توجه به شرح حال شما احتمالا ساق پای شما پرانتزی است که باید پیشگیری های لازم را از تشدید شدن این مورد و درد های مرتبط با آن انجام داد که شامل ورزش درمانی و استفاده از کفی طبی مخصوص است.
      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • باسلام من دختری ۱۴ساله هستم که دوسال پیش متوجه شدم که زانوهام خیلی کجه وانحراف داره وبابت این موضوع خیلی ناراحتم ونمیدانم بایدبه چه متخصص وپزشکی باید مراجعه کنم وآیادرمان میشه لطفا راهنمایی کنیدممنون

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ ۰۴:۱۷

      بله با توجه به اتمام دوره بلوغ شما باید سریع تر فرآیند درمانی آغاز شود.

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام روزتون بخیر
    راستش من پاهام به اندازه اینکه ۳ انگشت از بینشون راحت رد بشه فاصله داره و دچار عارضه پای پرانتزی هستم
    ۱۶ سالم هست
    موقع راه رفتن یا نشستن اصلا اذیتم نمیکنه
    به نظر خودم از خیلی وقت پیش این مشکل رو داشتم
    دکتر هم رفتم ولیبه من گفتن فقط درصورت جراحی درمان میشه
    ولی چون هنوز ازمایش خون ندادم نمیدونم مشکلم از تیرویید یا چیز دیگه هست یا کمبود ویتامین
    فعلا فقط قرص کلسیم مصرف میکنم و از تمرینات کششی استفاده میکنم
    میشه لطفا یه راهنمایی بکنین که ایا میشه بدون جراحی این عارضه رو درمان کنم؟
    ممنون ازتون

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ۱۲:۵۴

      با توجه به سن شما بهترین راهکار تهیه کفی طبی مخصوص و در کنار آن انجام ورزش های اختصاصی در جهت اصلاح زانوی پرانتزی می باشد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام من 18 سالمه پای های من پرانتزی است آیا راه حلی برای درمان پای من هست

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ۱۲:۵۶

      درمان غیر جراحی زانوی پرانتزی در سنین نوجوانی بستگی به شدت آن دارد در شدت های خفیف و متوسط می توان با کمک کفی طبی و ورزشهای مخصوص این مشکل تا ۳۰ تا ۴۰ درصد درمان انجام داد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
      • سلام ببخشید من ۱۷ سالمه و پاهام پرانتزیه (یکی از پاهام از قسمت ساق پا به بیرون انحراف داره)میتونم بدون عمل درستش کنم یا باید حتما جراحی کنم ؟😞 وقتی ک زیاد راه میرم درد میگیره اگر بخوام جراحی کنم جز عمل زیبایی محسوب میشه ؟

        پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر من۱۹ سالمه درناحیه لگن و زانو هیچ دردی تاحالا نداشتم اما وقتی می ایستم ویا پاهامو کنار هم قرار میدم درناحیه ساق، پاهایم پرانتزهست آیا راه حل ویاورزشی هست که درمان شوم ویا اینکه باید به پزشک مراجعه کنم اگر راهنمایی کنید خیلی ازتون ممنون میشم

        پاسخ
  • سلام دكتر به من وقت عمل داده وگفته سري بايد عمل كنم ميتونم جواب عكسمو براتون بفرستم ببينيد

    پاسخ
  • سلام من ۳۳ سال دارم و دو زایمان داشتم به دکتر ارتوپد مراجعه کردم گفتن برای پرانتزی بودن پاهام حتما باید عمل جراحی انجام بدم فاصله بین زانوهام دوانگشت هست
    خواستم بپرسم بدون عمل جراحی تو این سن امکان صاف شدن پاهام هست
    ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ۰۷:۳۷

      شدت مشکل شما نیاز به جراحی ندار و با کفی طبی و ورزش می توان از بیشتر شدن ان جلوگیری کرد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام خانمی ۳۸ساله هستم دوچار پای پرانتزی هستم پای راست ۵درجه وپای چپ ۴.۵ وپای چپم خیلی درددارم تشخیص پارگی مینیسک زانو دادن وباید جراحی کنم ایا درمان دیگری جز جر احی دارم

    پاسخ
  • سلام من۱۶سالمه و پاهام ب اندازه۴انگشت از هم فاصله داره ب طوری ک افردا عادی هم میفهمن ک پاهام پرانتزیه من رفتم دکتر ارتوپد گف باید عمل شه میخاستم ببینم ایا راه حلی ب غیر از جراحی هم هس؟مثلن زانو بندی چیزی….

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ۰۵:۳۱

      با توجه به سن باید زانوبند و کفی طبی برای شما ساخته شده و ورزش های اصلاحی را به کمک بیوفیدبک دینانیک انجام دهید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • مهدی احسانی فر
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ ۰۵:۵۷

    سلام من هم از داشتن پای پرانتزی رنج میبرم. پسر هستم و 14 سالم هست میخواستم بدونم چگونه بدون جراحی میتوانم این را اصلاح کنم لطفا کمک کنید و بهم دقیق بگین چکار کنم و اگه شمارتون هم بدین که من عکس بفرستم واستون ببینید چطوریه لطفا کمک کنید🤒

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ مهر ۱۳۹۹ ۱۰:۳۴

      شماره برای ارسال عکس
      ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵

      با توجه به سن باید زانوبند مخصوص ساخته شده و به کمک بیوفیدبک دینامیک ورزش های اصلاحی ان انجام شود

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • حسین نبیپور
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ ۲۰:۰۱

    سلام من 14 سال دارم و ساق پام پرانتزی شده و زانو هام صاف هست میخواستم ببینم من با حرکات اصلاحی میتونم پاهام رو به حالت اول برگردونم.
    و اینکه من ورزش پارکور هم کار میکنم و میخواستم ببینم بد تر نمیشه اگه ادامه بدم؟

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۹

      سلام با توحه به سن باید زانوبند برای شما ساخته شده و به کمک بیوفیدبک دینامیک اصلاح انجام داد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام من 40 سال دارم و فاصله چهارانگشتی بین زانوهام هستش و همیشه درد زانو و درد پا دارم.
    میخواستم ببینم راه حل درمان من چی هستش؟

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۸ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۵

      با توج به سن شما باید کفی طبی مخصوص ساخته شده و فیزیوتراپی انجام دهید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام وقت تون بخیر من ۱۹سالمه درناحیه زانو ولکن هیچ دردی ندارم اما مدتی ست که متوجه شدیم ساق پام پرانتز ی است آیا ورزشی ویا راه حلی وجوددارد که درمان شوم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ۱۱:۵۹

      در صورتیکه بخواهید ساق پای گمانی به صورت کامل صاف شود باید عمل جراحی انجام دهید
      در غیر این صورت می توان با کمک کفی طبی و ورزش درمانی از پیشرفت آن جلوگیری کرد و در صورت وجود درد آن را درمان کرد
      اگر قبل از سن بلوغ بود م توانستیم با کمک زانوبند مخصوص آن را درمان کنیم

      پاسخ
      • سلام پسر من ۱۸ ماهشه اخیرا متوجه شدم که پای چپش پرانتزی هستش چیکار باید انجام بدم

        پاسخ
      • سلام من یه دختر چهارده سالمه ام وتازه متوجه شدم که به پای پرانتز ی دچار شدم میخواستم بدونم با ورزش خوب میشه یا نه یعنی ازبین میرود یا فقط از بیشتر شدنش جلو گیری میکند

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۹ اسفند ۱۳۹۹ ۱۳:۱۳

          غالبا در این سن ورزش درمانی و استفاده از کفی و زانوبند طبی به برطرف شدن ۳۰ درصدی این پرانتزی زانو ها کمک می کند

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • سلام وقت تون بخیر من ۱۹ سالمه مدتی است که متوجه شدم در ناحیه ساق ،پاهایم پرانتزی است اماهیچ دردی ورزان ولگن تا حالا نداشتم آیا راه درمانی ویا ورزشی وجود دارد یا اینکه باید به پزشک مراجعه کنم لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ۰۵:۱۹

      با توجه به سن باید کفی طبی برای شما ساخته شده و ورزش های تخصصی به کمک بیوفیدبک دینامیک انجام دهید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • مریم مرادی
    ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ۱۱:۴۴

    من ۲۹ سالمه پاهای پرانتزی دارم یکباردکتر رفتم میگه خفیفه زانوهایم درد میگیره میسوزه صدای زیادی میده ۲ساله الان ۳ماهه لگنم هم صدا میده میسوزه چیکار کنم آقا دکتر راهنمایی م کنید

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ۱۲:۰۲

      به منظور دریافت مشاوره دقیق تر اطلاعات زیر را در اختیار بگذارید؛

      ۱. سن بیمار
      ۲. شرح حال بیماری
      ۳. تصویر مدارک پزشکی
      ۴. اقدامات درمانی که تاکنون انجام شده و نتیجه آن

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام
    من پاپرانتزی ام و فاصله زانو هام حدودا چهار انگشت . میخواستم ببینم راهی برای حل این مشکل بدون جراحی وجود داره.

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ۱۲:۰۳

      سلام درمان زانوی پرانتزی بستگی به سن بیمار و شدت آن و همچنین اینکه بیمار درد دارد و یا خیر شرح ریزی می شود . در هر صورت روش غیرجراحی این مورد استفاده از زانوبند طبی، کفی طبی و ورزش درمانی ایست

      پاسخ
  • سلام من 18سالمه پاهایم پارانتزی دارد راهی برای درست شدن پای من وجوددارد؟

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۱۷ آذر ۱۳۹۹ ۱۱:۱۵

      لطفا تصویر پاها را در شماره واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال نمایید تا نظر درمانی دریافت کنید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
      • سلام من 39 سالمه و مشکلم اینکه قسمت پایین زانوم، ینی بین ساق پام یه فاصله ی 4سانتی، راه حل من چیه، پروتز، جراحی، ورزش، کدوم رو پیشنهاد میدید

        پاسخ
        • دکتر بهنود صمدی
          ۲۴ دی ۱۳۹۹ ۱۲:۳۷

          سلام اگر بخواهید کامل صاف بشه باید عمل کنید اگر نه می توان با کفی طبی و ورزش درمانی از پیشرفت آن جلوگیری کرد

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • محمد جواد اکبری
    ۲۴ آذر ۱۳۹۹ ۱۸:۰۹

    سلام من پسری ۱۴ ساله ام که وقتی وایمیستم استخوان زانو هام به هم می چسبند و از ششم تا الان زانو هیم بعضی روز ها درد میگیره یعنی نمیتوان انها را ببندم یا تا کنم باید دراز کنم تا بهتر شود خواستم ببینم راه حلی دارید که این درد از بین برود و از پرانتزی هم در بیاید

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۷ دی ۱۳۹۹ ۰۶:۱۰

      با توجه به سن شما و نزدیک شدن به بلوغ استخوانی باید سریع تر درمان این مورد را آغاز کنید تا موثر واقع شود

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • امیر محمد
    ۲۶ آذر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۲

    سلام روزتون بخیر
    راستش من پاهام به اندازه اینکه 3الی 2انگشت از بینشون رد بشه فاصله داره و دچار عارضه پای پرانتزی هستم
    20سالم هست
    موقع راه رفتن یا نشستن اصلا اذیتم نمیکنه
    به نظر خودم از خیلی وقت پیش این مشکل رو داشتم چون رشته ورزشیم تکواندو بوده
    دکتر هم رفتم ولی به من گفتن فقط درصورت جراحی درمان میشه
    ولی خب خیلی جاها گفتن بهم که با ورزش به حالت اول بر میگرده
    نظر شما چیه عمل یا ورزش و کفی طبی
    و سوال آخرم اینه که آیا واقعا با ورزش و کفی طبی پاهام صاف میشه
    اطرافیانم خیلی مسخرم میکنن اعتماد به نفسم اومده پایین لطفا راهنماییم کنین
    خیلی از این بابت ناراحتم

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۷ دی ۱۳۹۹ ۰۶:۰۴

      اگر بخواهید کامل صاف بشه باید عمل کنید اگر نه می توان با کفی طبی و ورزش درمانی از پیشرفت آن جلوگیری کرد . با توجه به شدت که شما گفتید بهتر است درمان های غیرجراحی را انجام دهید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من 19 سال و 3 ماه دارم ، فاصله زانوهام 6.5 سانته ، یعنی دقیقا یکم پایین تر از مفصل زانو ، میخواستم ببینم چطور میتونم درمانش کنم ، آیا با بستن روسری یا بریس درس میشه؟ من باشگاه بدنسازی هم میرم ، آیا باشگاه برای پای پرانتزی ضرر داره ، میشه لطف کنید کمکم کنید , ممنون

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۴ بهمن ۱۳۹۹ ۰۶:۴۱

      سلام با توجه به سن و شدت انحراف زانو اگر بخواهید کامل صاف بشه باید عمل کنید اگر نه می توان با کفی طبی و ورزش درمانی از پیشرفت آن جلوگیری کرد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام
    من 13سالمه پاهام پرانتزی فقط 2سانت از هم فاصله داره باید چیکار کنم

    پاسخ
    • دکتر بهنود صمدی
      ۹ اسفند ۱۳۹۹ ۱۳:۱۲

      باید کفی و زانوبند طبی تهیه کنید و ورزش های مخصوص انجام دهید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک