ایمپلنت دندانی یکی از تازه ترین درمانهای دندانپزشکی است که انقلابی در این حوزه ایجاد کرده است و بسیاری از ناممکنها را ممکن ساخته است. این درمان به همان اندازه که تازه و راه گشاست، در پشت سر خود ابهامات و سوالات زیادی را در ذهن ایجاد کرده است. متاسفانه بسیاری از بیماران در عوض مراجعه و سوال از دندانپزشکان، پاسخ سوالات و ابهامات خود را در میان تجربهها، شنیدهها و تفسیرهای مردم عادی جستجو میکنند. احتمالا به همین دلیل است که شایعات زیادی در پشت سر این درمان شکل گرفته که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
بنا داریم در مجموعهای از پرسشها و پاسخها، به بسیاری از سوالات و ابهامات شما درباره این درمان پاسخ دهیم.
ایمپلنت دندان چیست ؟
ایمپلنت های دندانی نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است و به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قراردادن آن توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن معمولا ۳ تا ۴ ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.
از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. با استفاده از ایمپلنت های دندانی میتوان علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. کاشت دندان به این روش درمانی در خانم ها از سن ۱۵ سالگی و در آقایان از سن ۱۸ سالگی امکان پذیر است.
انواع ایمپلنت
اولین چیزی که بیمار نیازمند به ذهنش متبادر میشود این است که کدامیک از انواع ایمپلنت بهتر است و گاها مبهوت از انواع موجود در بازار ( انواع ایمپلنت های دندانی :کره ای، آمریکایی ، ایمپلنتیوم ، ایمپلنت سوئیسی ، sic و … ) درمان خود را به تعویق می اندازد. غافل از اینکه غالب آنها خوبند به شرط آنکه توسط دندانپزشکی که کار را میداند انجام پذیرد. مهارت دندانپزشک در درمان امری بس مهم و ضروری است.
ایمپلنت ها چگونه عمل می کنند؟
فیکسچر به عنوان ریشه دندان و اباتمنت و روکش پروتز به عنوان تاج دندان استفاده می شود و برای دندانهای مصنوعی که لق هستند به عنوان روشی برای اتصال و گیر مناسب پروتز یا دندان مصنوعی فرد استفاده می شود.
به طور کلی در افراد زیر ایمپلنت توصیه نمی شود:
۱- شرایط عمومی فرد اجازه جراحی را ندهد
۲- در صورتیکه فرد بیماری قند کنترل نشده داشته باشد
۳- افرادیکه دخانیات به مقدار زیاد مصرف می کنند
کاشت ایمپلنت در استخوان فک شما در مدت زمان کوتاهی و با راحتی کامل انجام می گیرد و هیچگونه عوارضی ندارد. در این مرحله باید اجازه داده شود تا آن به استخوان فک متصل شود .
قرار دادن پروتز به چه صورت است؟
در این مرحله از دهان شما در حالی که ایمپلنت ها در داخل استخوان فک تان قرار دارند قالبی تهیه می گردد و از روی آن پروتز ساخته می شود و پس از انجام مراحل لابراتواری پروتز آماده توسط دندانپزشک یا متخصص پروتز نصب می گردد.
مراحل درمان چقدر به طول می انجامد؟
بطور متوسط زمان ترمیم بافتی و تشکیل استخوان حدود ۲ تا ۳ ماه است که می توان پس از این مدت مراحل ساخت پروتز تاج دندان را آغاز کرد. در افرادی که استخوان فک از نظر کیفی و کمی شرایط خوبی داشته باشد این زمان کاهش خواهد یافت .
مراقبت های بعد از درمان
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان دلیل عمده ای برای از دست رفتن درمان به شمار می رود شما باید درست مثل یک دندان طبیعی از دندان جدید مراقبت کنید . استفاده از نخ دندان، دهان شویه و مسواک حداقل دو بار در روز از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین ترتیب با ویزیتهای دوره ای مداوم توسط دندانپزشک شما صاحب دندانی شده اید که به لثه و یا دندانهای مجاور آسیبی وارد نکرده است.
میزان موفقیت ایمپلنت چقدر است؟
درصد موفقیت انجام درمان به عنوان مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است حتی این مسئله در مورد فک بالا و پایین تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی ۹۸ – ۹۵ درصد گزارش شده است .
هزینه ایمپلنت های دندانی
این که هزینه کاشت دندان چقدر است، سوالی است که تنها میتوان با ساخت ایمپلنت ان را مشخص کرد در نتیجه در ابتدای کار پاسخ پیچیده است. برای پاسخ به این سوال شما باید نیاز واقعیتان را ارزیابی کنید و در این صورت قادر به براورد هزینه واقعی خواهید بود
قیمت کاشت دندان به روش مذکور بستگی به عوامل بسیاری از جمله فردی:
کیفیت، مقدار و محل استخوان: در صورتی که عرض استخوان و ارتفاع ان در محلی که ایمپلنت گذاشته میشود کافی باشد به هزینه اضافی نیاز ندارید اما در صورتی که استخوان تحلیل رفته باشد و یا شکل و اندازه استخوان کافی نباشد پیوند استخوان میتواند هزینه ایمپلنت های دندانی بیشتر خواهد بود.
تعداد دندان هایی که جایگزین میشوند و نوع دندان مصنوعی : تاج پیچ ثابت و و پل ثابت و متحرک توسط ایمپلنت باقی میمانند پل متحرک کم هزینه تر از نوع ثابت آن است.
ایمپلنت های دندانی استاندارد بین ۳ تا ۶ میلی متر قطر و ۶ تا ۱۴ میلی متر طول دارند نوع “کوتاه” حدود ۲ میلی متر قطر دارند و گاهی اوقات می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای حمایت از دندان بسیار کوچک فردی، یا در ترکیب در یک گروه برای حمایت از پروتز متحرک می تواند مورداستفاده قرار بگیرد.
هر روش درمانی کاشت دندان با یک جلسه مشاوره رایگان در کلینیک دندانپزشکی شروع میشود. در این جلسه مشاوره، متخصصان ما یک برنامه درمانی سفارشی با توجه به شرایطتان برای شما طراحی میکنند و به این ترتیب شما میتوانید از ایمپلنت های دندانی به طور دقیق دقیق آگاه شوید.
از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)