مراقبت بعد از تزریق زانو: استراحت، کمپرس سرد، عدم فشار روی زانو و …

زانو درد می تواند در نتیجه عوامل مختلفی رخ داده و تعیین علت آن برای درمان موثر ضروری خواهد بود. وقتی به نظر می رسد درمان های خانگی، تمرینات و فیزیوتراپی بی اثر واقع شده است، درد مکرر و مزمن زانو شما ممکن است به انواع مختلف تزریق زانو و درمان های پیشرفته مانند مصرف داروها، تزریقات یا حتی جراحی برای تسکین درد و بازگرداندن تحرک تان نیاز داشته باشد.

تزریق زانو شامل تزریق استروئیدها و سایر مواد به طور مستقیم در مفصل زانو یا اطراف آن بوده تا درد موقتاً تسکین یابد. مراقبت پس از تزریق زانو قسمت اصلی درمان و ایمنی شما است. حتماً قرارهای ویزیت با پزشک متخصص خود را تعیین کرده و به آنها مراجعه کنید و اگر مشکلی دارید با پزشک  متخصص خود تماس بگیرید. همچنین بهتر است که نتایج آزمایش خود بررسی کرده و لیستی از داروهای مصرفی خود را همراهتان داشته باشید.

متخصصان کلینیک امید تحت آموزش های گسترده ای قرار می گیرند تا علت اصلی درد حاد و مزمن زانو را تشخیص دهند و بر این اساس آن را درمان کنند. متخصصین این کلینیک با شما همراه بوده تا بهترین گزینه های درمانی را برای شرایط شما پیشنهاد دهند. اگر به دنبال مراقبت های تخصصی برای کمک به کاهش و تسکین درد و همچنین بهبود کیفیت زندگی خود هستید، متخصصان درد می توانند شرایط زمینه ای را تشخیص داده و درمان هایی را تجویز کنند که به شما کمک می کند درد خود را کنترل کنید و کیفیت زندگی معقولی را بدست آورید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی تزریق زانو، مراقبت‌های پس از تزریق و یا رزرو نوبت در کلینیک امید می‌توانید با شماره تلفن‌های 0218880180002122780702 تماس حاصل فرمایید.

انواع تزریق زانو 


سه نوع تزریق اصلی زانو وجود دارد.

آسپیراسیون مفصل زانو (برون مکیدن آب یا گاز از اندام)

گاهی اوقات ممکن است پزشک برای تعیین علت درد مفاصل نیاز به حذف مایعات اضافی از مفاصل داشته باشد. آرتروسنتز (سوزن زدن در محوطه مفصلی و خارج کردن مایع آن)، که به آن آسپیراسیون مفصلی نیز گفته می شود، با قرار دادن یک سوزن توخالی در کپسول مفصل برای خارج کردن مایعی که برای آزمایش مورد نیاز خواهد بود، انجام می شود. این امر همچنین می تواند تسکین سریع درد را برای فرد به همرا داشته باشد و پزشک ممکن است از همان محل سوراخ برای تزریق کورتیکواستروئید استفاده کند.

کورتیکواستروئیدها 

برای تسکین سریع درد و تورم، نوع دیگری از تزریق زانو این بوده که پزشک گاهی کورتیکواستروئیدها را مستقیماً به مفصل زانو تزریق می کند. اگرچه این روش نسبت به مصرف کورتیکواستروئیدهای خوراکی عوارض جانبی کمتری دارد، اما تزریق مکرر استروئید ممکن است عامل بالقوه در آسیب رساندن به غضروف باشد. اگر مشکلی در رابطه با تحرک خود داشته یا در زمینه کنترل درد به کمک نیاز دارید، احتمال دارد تزریق کورتیزون راه حل پیش روی تان باشد.

تزریق مفصلی هیالورونیک اسید

تزریق مفصلی اسید هیالورونیک می‌تواند در کاهش درد و سفتی مفاصل مؤثر باشد، به ویژه در افرادی که به آرتروز زانو مبتلا هستند و نسبت به داروهای مسکن مانند آسپرین و ایبوپروفن و همچنین تزریق استروئید حساسیت نشان می‌دهند. هیالورونیک اسید در ابتدا به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود و در مفاصل و چشم‌ها حضور دارد. نقش آن به عنوان یک ماده ضد لغزندگی است که به مفاصل اجازه می‌دهد به طور صاف و روان بر روی یکدیگر حرکت کنند. در افراد مبتلا به آرتروز زانو، سطح هیالورونیک اسید در بدن کاهش می‌یابد و ممکن است برای تسکین درد و التهاب، نیاز به تزریق مجدد اسید هیالورونیک در ناحیه زانو داشته باشند. تزریق اسید هیالورونیک تنها عوارض جانبی کمی را ایجاد می‌کند و به همین دلیل به عنوان یک گزینه مناسب برای کاهش درد زانو مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، برای افرادی که به آرتروز پیشرفته رنج می‌برند، ممکن است هیالورونیک اسید مفید نباشد.

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به زانو

پلاکت ها سلول هایی هستند که به طور طبیعی در جریان خون شما یافت می شوند. این سلول ها مسئول تولید ماده ای به نام “فاکتور رشد” بوده که می تواند به بدن در بهبود بافت آسیب دیده کمک کند. این نوع تزریق باعث ترشح سلول های بنیادی شده و این سلول ها بعد از ترشح به محل آسیب دیده خواهند رفت. می توان پلاکت ها را از خون بیمار جدا کرده و فاکتورهای رشد را مستقیماً در ناحیه آسیب دیده تزریق کرد. وقتی الویت درمان، بهبود نواحی آسیب دیده در بیمار باشد، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند تأثیر زیادی در روند بهبودی زانوی فرد داشته باشد.

درمان با سلول های بنیادی

سلول های بنیادی سلول هایی اند که خصوصیات هر سلولی را که توسط آن احاطه شده اند، می گیرند. به عنوان مثال، اگر بیمار مبتلا به آرتروز زانو ناشی از فرسوده شدن غضروف باشد، تأمین سلول های بنیادی مفصل آسیب دیده می تواند به رشد مجدد غضروف کمک کند.

سلول های بنیادی از بدن شما معمولاً مغز استخوان بدست می آیند. از آنجا که سلول ها از بدن خودتان بدست می آید، در صورت تزریق سلول های بنیادی به ناحیه دیگر از بدنتان، خطر واکنش سیستمیک نامطلوبی وجود نخواهد داشت. هنگامی که سلول های بنیادی در ناحیه آسیب دیده قرار بگیرند، بلافاصله برای بهبود بافت آسیب دیده، تاندون ها، رباط ها، غضروف ها و استخوان ها فعالیت خود را شروع خواهند کرد.

اکثر بیماران یک سری تزریق سه گانه سلول بنیادی با فاصله زمانی بین دو تا پنج روز دریافت می کنند. اولین تزریق درواقع یک روش قبل از تزریق بوده که در آن محلول دکستروز (قندهای ساده) به ناحیه آسیب دیده تزریق می شود تا آن ناحیه را برای سلول های بنیادی آماده کند. تزریق بعدی، تزریق خود سلول های بنیادی است. قبل از این روش استخراج سلولهای بنیادی از خون و یا مغز استخوان صورت می گیرد. تزریق نهایی مجموعه ای از محرک های پلاکت بوده که به سلول های بنیادی کمک کرده تا کار خود را انجام دهند.

آماده شدن برای پروسه تزریق زانو 


آماده شدن برای پروسه تزریق زانو

از آنجا که تزریق زانو ممکن است باعث خونریزی و کبودی گردد، باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون چند روز قبل از تزریق خود خودداری کنید. این مورد همچنین ممکن است در مورد مکمل های غذایی که دارای اثرات رقیق کننده خون هستند نیز اعمال شود. قبل از تزریق زانو باید با پزشک خود درمورد اینکه از چه داروها یا مکمل هایی باید خودداری کرد مشورت کنید. علاوه بر این، اگر در دو هفته گذشته دچار تب 38 درجه سانتیگراد و یا بیشتر شده اید، باید به پزشک در طول پروسه مشورت دارویی خود آن را ضمن کنید.

مراقبت‌های لازم بعد از تزریق زانو 


مراقبت های لازم بعد از تزریق زانو

پس از تزریق زانو، برخی از بیماران پس از چند ساعت اولیه پروسه تزریق بلافاصله احساس تسکین فوری در ناحیه زانو خواهند داشت، اما برای برخی دیگر زمان تسکین درد ممکن است چند روز به طول بیانجامد. اینکه چقدر طول می کشد تا تزریق زانو درد این ناحیه را تسکین می دهد، به شدت درد و نوع تزریق زانو بستگی دارد. اگر به طور مزمن درد زانو داشته اید، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا درد زانوی تان تسکین پیدا کند.

در صورت داشتن بی حسی در حین پروسه تزریق زانو، تا 24 ساعت آینده در این ناحیه احساس بی حسی خواهید داشت. در طی یک تا دو روز اول ممکن است احساس سوزش در مفصل تحت درمان را داشته باشید. این سوزش ها معمولاً بعد از چند روز کم کم کاهش پیدا می کندد. بعد از اینکه تزریق زانو درد شما را تسکین داد، می توانید انتظار داشته باشید که این تسکین برای چند هفته تا چند ماه و در بعضی موارد طولانی تر برای تان ادامه داشته باشد.

پس از تزریق، ممکن است برخی از عوارض جانبی مانند قرمزی، التهاب مفصل و افزایش سطح قند خون را تجربه کنید اطمینان حاصل کنید که در صورت داشتن عارضه دیابت، سطح گلوکز خون خود را کنترل می کنید. برای کاهش عوارض جانبی و تسکین درد، پزشک ممکن است موارد زیر را به شما پیشنهاد کند:

  • محافظت از ناحیه تزریق برای چند روز
  • اجتناب از بلند کردن سنگینی
  • استراحت آن بخش از بدن که در آن ناحیه تزریق صورت گرفته است
  • قرار دادن یخ (کمپرس سرد) در محل تزریق برای تسکین درد
  • اجتناب از پد های گرم کننده (کمپرس گرم)
  • اجتناب از حمام کردن، وان آب گرم، یا جکوزی برای چند روز با این وجود، یک دوش آب ساده مشکلی ایجاد نخواهد کرد
  • نظارت بر محل تزریق برای بررسی و مشاهده علائم عفونت احتمالی

اگر بعد از چند هفته یا چند ماه درد مفصل شما دوباره عود کرد، احتمالا باید درخواست تزریق مجدد زانو را از پزشک متخصص داشته باشید. به طور معمول در بهترین پروسه تزریق زانو، بیمار برای تزریق بیشتر از سه بار در طول سال محدود است، اما می توانید با پزشک خود در مورد گزینه های دیگر موجود و اینکه چه روش های درمانی برای شرایط شما بهتر است صحبت کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک