غرفه سازی
غرفه سازی نمایشگاه ابزاری قدرتمند ، زائیده برنامه ریزی دقیق شرکت کننده و ایده خلاق طراح و اجرای منحصر به فرد پیمانکار برای نمایش انواع فعالیت ها و تکنیک های فروش است .
برای داشتن یک حضور موفق در نمایشگاه میتوان با کمک مشاوران و طراحان غرفه خود را به مکانی خاص برای جذب بازدید کنندگان تبدیل کرد .
در طراحی غرفه های نمایشگاهی خلاقیت در طرح ، ظرافت و زیبایی در کنار بهره گیری از سازه های مرغوب و متریال های روز دنیا مهمترین شاخصه یک پروژه منحصر به فرد است.
فرآیند اجرای غرفه سازی
غرفه سازی نمایشگاه، طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی، غرفه آرایی، فرآیند اجرای غرفه سازی
در غرفه سازی (ساخت و ساز), طرح نهایی غرفه که در مرحله طراحی غرفه انجام می شود در اختیار تیم غرفه ساز نقش آفتاب گذاشته می شود. تیم غرفه ساز نقش آفتاب با بررسی تمامی اطلاعات، فعالیت خود را در قالب یک برنامه مدون زمانبندی شده آغاز می کند. با توجه به محدودیت زمانی در اجرای غرفه های نمایشگاهی, تمامی مراحل می بایست در زمان مشخص خود صورت پذیرد، لذا این مجموعه به منظور ارائه خدمات مناسب، از پذیرفتن ساخت و ساز غرفه ها در مدت زمان کوتاه خودداری می کند.
پس از اتمام مرحله طراحی غرفه نمایشگاهی، نوبت به ساخت و اجرای غرفه سازی نمایشگاهی است. غرفه سازی برای صاحبان کالا از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که اگر بهترین طرح ها خوب پیاده سازی نشوند، خود می تواند زیانهای اعتباری بالایی به دنبال داشته باشد و منجر به ضرر و زیان مالی نیز شود. غرفه سازی نمایشگاه نیز همانند طراحی غرفه دارای اصول متعددی است که غرفه ساز می بایست آنها را رعایت کند.
امروزه غرفه سازی نیز دستخوش تغییرات متعددی از جمله ورود متریالهای جدید شده است. به عنوان مثال در غرفه نمایشگاهی می توان از کفپوشهای آماده به جای ام دی اف و پارکت استفاده کرد، از تجهیزات جدیدتر نورپردازی بهره برد و قالبهای طراحی را بدون هیچگونه محدودیتی اجرا نمود. از آنجایی که مدت زمان غرفه سازی نمایشگاهی محدود می باشد، شرکت های غرفه ساز می بایست با برنامه ریزی دقیق و حساب شده فرآیند غرفه سازی را آغاز کنند. چرا که هر گونه تاخیر در اجرای غرفه سازی، منجر به عواقب جبران ناپذیری خواهد شد. غرفه سازی باید قبل از شروع مدت زمان تعیین شده در کارگاه غرفه ساز صورت بگیرد، سپس به محل نمایشگاه انتقال داده شده و در آنجا پیاده سازی شود.
البته در برخی موارد نیز غرفه های نمایشگاه با استفاده از سازه های نمایشگاهی تزئین و دکوراسیون می شوند که اصطلاحا به آن غرفه آرایی گفته می شود که می توان این نوع خدمات نمایشگاهی را به صورت اجاره ای نیز تهیه نمود. غرفه آرایی نمایشگاه نیز دارای مزایای خاص خود همانند هزینه کم بابت اجاره و قابلیت حمل و نقل آسان به شهرستان ها است.
در غرفه سازی نمایشگاه، تیم طراح می تواند مسئولیت کنترل کیفیت را بر عهده بگیرد. برای کنترل بهتر فرآیند غرفه سازی می توان با استفاده از برنامه های کنترل پروژه در کمترین زمان، مسیر بحرانی غرفه سازی را تعیین نمود و مشکلات احتمالی را پیش بینی نمود.
مراحل از سفارش طراحی غرفه تا ساخت و تخریب غرفه نمایشگاهی:
۱- ارائه پلان زمین غرفه از جانب مشتری
۲- اعلام خواسته ها و نیازهای دقیق مشتری طبق فرم سفارش غرفه سازی
۳- اعلام بودجه حدودی ازجانب مشتری
۴- ارائه پیش فاکتور و اعلام ریز خدمات غرفه سازی توسط پیمانکار
۵- ارائه طرح اولیه پس از تایید پیش فاکتور و اعمال نظرات کارفرما جهت تایید نهایی طرح
۶- عقد قرارداد و اجرای موارد مالی + معرفی نامه
۷- اخذ مجوز ساخت توسط پیمانکار و ساخت غرفه
۸- تسویه حساب هزینه ها و تحویل سفارش
۹- پشتیبانی در طول دوره نمایشگاه
۱۰- جمع آوری غرفه
سازه نمایشگاهی
سازه نمایشگاهی به کلیه ادوات ساخت و تزیین غرفه های نمایشگاهی اطلاق میگردد.به تعریفی دیگر سازه نمایشگاهی ابزاری جهت امور ساخت و ساز غرفه نمایشگاهی میباشد.اسپیس فریم یکی از کاربردی ترین سازه های نمایشگاهی محسوب میگردد.
موارد استفاده سازه نمایشگاهی و داربست نمایشگاهی:
ساخت غرفه ,غرفه آرایی,چیدمان غرفه
اسپیس فریم سازه نمایشگاهی محسوب میگردد .اسپیس فریم سازه ای است با زیبایی و استحکام جهت غرفه سازی.
مزایای ساخت غرفه
طراحی غرفه در واقع نخستین گام برای جلب مخاطب نمایشگاهی است و می تواند تاثیر زیادی در استقبال از خدمات و محصولات شرکت صاحب غرفه داشته باشد. در ساخت غرفه مجموعه ای از پرسنل با تخصص های مختلف گرد هم می آیند تا با همکاری هم طرح پیش بینی شده برای غرفه را به واقعیت تبدیل نمایند.
نکات طراحی غرفه و ساخت غرفه
اما نکته ای که نباید مورد غفلت قرار گیرد این است که طراحان غرفه قبل از نهایی کردن طرح مورد نظر خود باید با افرادی که این طرح برای اجرا به آن ها سپرده می شود، مشورت نمایند. درست است که طراح در کار خود متخصص است اما آن ها هم در کار خود متخصص هستند. در یک غرفه ایده آل باید جنبه فنی مسئله نیز در کنار جنبه هنری در نظر گرفته شود. ممکن است مجریان طرح، نظرات سازنده ای داشته باشند که به بهتر شدن و تکمیل طرح ارائه شده کمک کند.
ساخت غرفه و طراحی داخلی
پس از اجرای طرح و ساخت غرفه، نوبت به طراحی داخلی غرفه می رسد. در هر غرفه ای وسایلی وجود دارند که علیرغم ضروری بودن نباید در معرض دید بازدید کنندگان قرار بگیرند.
طراحی غرفه ایده آل
وسایل باید طوری در غرفه قرار داده شوند که نه برای مسئولین غرفه دست و پا گیر باشند و نه منظره ناخوشایدی را برای بازدید کنندگان ایجاد نمایند.چیدمان محصولات در غرفه باید با فکر و طرح قبلی انجام شود و در صورت لزوم جابجایی ها و اصلاحاتی در آن صورت گیرد.مبلمان غرفه نیز باید با کل غرفه هماهنگ بوده و به نحوی مکمل طراحی غرفه باشد. در این میان نقش نور پردازی را نیز نباید از نظر دور داشت. نور پردازی می تواند طوری انجام شود که نظر بیننده را به بخش دلخواهی از غرفه جذب نموده و توجه وی به بخش های دیگر که مد نظر شما نیست را محدود نماید.در نظر داشتن این نکات کلی در طراحی غرفه و ساخت آن می تواند به افزایش تاثیر گذاری غرفه منجر شود.
نکات مهم در طراحی غرفه های نمایشگاهی
آیا می دانید غرفه شما ، هویت شما در نمایشگاه می باشد ؟ آیا می دانید برای جذب مخاطب و بازدید کنندگان نمایشگاهی تنها چند ثانیه فرصت دارید ؟ آیا می دانید غرفه شما نشان دهنده قدرت شرکت شماست ؟ پس بی شک باید در نمایشگاه بهترین باشید
هدف از حضور در نمایشگاه
ابتدا باید گفت هدف از حضور در نمایشگاه چیست ؟ شناساندن محصول و کالا جدید شرکت به مردم و یا رونمایی از آخرین دست آورد های شرکت ،و یا هدف از حضور در نمایشگاه انجام امور بازرگانی وگفتگو با دیگر شرکت های است . آیا طرح باید محصول محور باشد یا خدمت محور …. تمامی این ها باید در طرح لحاظ شود زیرا نوع طراحی برای اهداف مختلف قطعا متفاوت است . پس باید در گام اول تصمیم درستی در رابطه با طرح اتخاذ شود .
از سری مطالب غیر تخصصی سایت برای افزایش اطلاعات عمومی بازدید کنندگان
منابع:شرکت آمیتیس،گروه طراحان نقش آفتاب،اسپیس سازان،شرکت شیوه نوین،ایده گستر