درد کشاله ران پا تا زانو چه علتی دارد: درمان درد ران با فیزیوتراپی

درد ران پا ممکن است گاهی اوقات به زانو یا ناحیه پایین پا ارجاع شود. درد کشاله ران پا تا زانو اغلب در اثر بسیاری از موارد، از جمله عضلات کشیده و ضعیف کشاله ران، آرتروز، آسیب عصب و بورسیت ایجاد می‌شود. این درد معمولاً با سفتی مفاصل اطراف پا همراه است و انجام فعالیت‌های روزمره را سخت می‌کند. فعالیت‌هایی مانند پوشیدن کفش، ایستادن پس از نشستن، راه رفتن و یا رانندگی معمولاً تحت تأثیر قرار می‌گیرند. درد ران پا می‌تواند در قسمت جلویی، پهلو یا پشت ران پا ایجاد شود. در اینجا برخی از دلایل بالقوه درد مفصل ران که به سمت زانو یا پایین پا حرکت می‌کند بطور کامل آورده شده است. از مهمترین درمان‌های موثر برای افرادی که از این عارضه رنج می‌برند، انجام حرکات اصلاحی و فیزیوتراپی، داروهای ضد درد و تزریق برخی از داروهاست.

درد کشاله ران در طولانی مدت، تأثیر بدی بر سلامت و کیفیت زندگی فرد می‌گذارد. اگر به این عارضه رسیدگی نشود یا درمان به تاخیر انداخته شود، درد و آسیب دیدگی اثری ناتوان کننده بر شخص خواهد گذاشت و روند درمان طولانی تر می‌شود. این عارضه دامنه‌ی حرکتی فرد را محدود می‌کند. اگر شما نیز دائماً از درد ران پا تا زانو رنج می‌برید، فیزیوتراپی با تقویت عضلات و افزایش انعطاف، درد شما را کاهش می‌دهد. متخصصین ما در کلینیک سلامت امید، بر اساس شدت و تشخیص علت درد بیمار، ورزش‌ و یا مدالیته‌های مناسب درمانی را برای بیماران خود بکار می‌برند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفن­‌ ۰۹۰۲۵۸۰۴۴۱۳ تماس حاصل فرمایید.

علت درد کشاله ران پا تا زانو 


علت درد کشاله ران پا تا زانو

درد کشاله ران یا لگن تا زانو می‌تواند ناشی از موارد مختلفی از جمله موارد زیر باشد:

پارگیهای لابرال مفصل ران

این نوع از آسیب در ورزشکاران بسیار شایع است؛ به ویژه در افرادی که فوتبال، فوتبال آمریکایی، هاکی و سایر ورزش‌هایی را انجام می‌دهند که مستلزم انجام حرکات سریع و تغییر مسیر مداوم است. بیماران معمولاً  تجربه گرفتگی مفصل ران همراه با ضعف و درد در ناحیه آسیب دیده را گزارش می‌کنند. این وضعیت، نتیجه ایجاد پارگی‌های کوچک در بافت نرم حلقه‌ای اطراف سوکت مفصل ران است که به آن لابرال نیز گفته می‌شود. اگر آسیب دیدگی تا حد زیادی کوچک باشد می‌توان آن را با انجام تمرینات فیزیوتراپی که برای تقویت عضلات حمایت کننده از مفصل ران طراحی شده‌اند، درمان کرد این امر باعث ترمیم نواحی دچار آسیب می‌شود و درد کشاله ران پا تا زانو را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

کشش عضلات کشاله ران 

آسیب‌های کشاله ران اغلب ناشی از انجام حرکات ناگهانی است که مستلزم تغییر مسیر هستند؛ مانند دویدن و بالا و پایین پریدن در زمین بسکتبال یا سقوط شدید در زمین فوتبال. وقتی عضلات آبداکتور مفصل ران یا عضلات جمع کننده دچار کشش بیش از حد می‌شوند، شما درد شدیدی در ناحیه داخلی ران و مفصل ران تا ناحیه زانو احساس می‌کنید که با یک صدای تیز یا احساس کشش زیاد همراه است. بهبود کشیدگی عضلات کشاله ران ممکن است چندین هفته به طول بیانجامد؛ به خصوص زمانی که بیماران فعالیتی که باعث وارد شدن آسیب شده است را ادامه دهند. اگرچه بیشتر مشکلات با استراحت کردن و گذشت زمان برطرف می‌شوند اما مهم است که یاد بگیرید چگونه از آسیب‌دیدگی مجدد ناحیه آسیب دیده جلوگیری کنید. پزشکان در فرایند درمان از تمرینات فیزیوتراپی استفاده می‌کنند که علاوه بر کشش عضلات کشاله ران و حرکت دادن مجدد آنها به بیماران کمک می‌کند تا پس از بازگشت به فعالیت‌های مورد علاقه خود، از کشش عضلات کشاله ران و درد مزمن در آینده جلوگیری کنند.

بهبودی پس از تعویض مفصل ران

جراحی جایگزینی مفصل ران یکی از دلایل درد کشاله ران پا تا زانو است که برای بهبودی کامل به فیزیوتراپی احتیاج دارد. ممکن است بهبودی کامل پس از عمل جراحی جایگزینی مفصل ران که به طور معمول برای کمک به تسکین درد مفصل ران و لگن ناشی از آرتروز یا استئوآرتریت انجام می‌شود، ۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد. فیزیوتراپی می‌تواند با ارائه تمریناتی که دامنه حرکتی شما را بهبود می‌بخشند، درد پس از عمل جراحی را کاهش داده و به تقویت مفصل ران و عضلات اطراف آن کمک کند.

درد عصبی از مفصل ران تا پا

گاهی اوقات ممکن است درد کشاله ران پا تا زانو، به واسطه اعصاب به پشت مفصل ران به سمت جلو و پایین کمر یا طرفین پاها انشعاب پیدا کند. ممکن است این نوع از درد به دلیل تحریک برخی از ریشه‌های عصب ناحیه ساکرال که به آن سیاتیک گفته می‌شود و یا ناحیه لامبر کمر باشد. همچنین ممکن است مشکلات اسکلتی عضلانی مانند اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک یا سندروم پیریفورمیس باعث دردی مشابه درد سیاتیک شوند.

درد شدید مفصل ران که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و با مراقبت‌های فردی کاهش پیدا نمی‌کند باید توسط پزشک ارزیابی و معاینه شود. علاوه بر این ممکن است علائم همراه درد، مانند تورم، بی‌حسی پا و/ ضعف، حالت تهوع و  یا تب نشان دهنده یک بیماری زمینه‌ای جدی باشند و به مراقبت‌های فوری پزشکی احتیاج داشته باشند.

سایر موارد 

در برخی از افراد درد کشاله ران تا زانو می‌تواند علت‌های دیگری را شامل شود:

  • بورسیت مفصل ران: بورسیت مفصل ران هنگامی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های بورسی که بالشت‌های جاذب فشار مفاصل هستند، دچار التهاب شوند. یکی از بورسی‌های مفصل ران در قسمت داخلی آن قرار دارد و می‌تواند باعث درد در کشاله ران تا زانو شود. معمولاً بورسیت لگن به خوبی به مصرف ایبوپروفن و استراحت کردن پاسخ می‌دهد.
  • هرنیا (برآمدگی یا فتق):  فتق نیز می‌تواند باعث درد کشاله ران پا تا زانو شود. این برآمدگی اغلب به صورت احساس فشار ظاهر می‌شود و به درد تبدیل می‌شود. شما اغلب می‌توانید یک برآمدگی را در محل فتق مشاهده کنید.
  • نکروز آواسکولار لگن: نکروز آواسکولار یا استئونکروز سر استخوان ران، وضعیتی است که با کاهش یافتن یا متوقف شدن جریان خون در سر استخوان فمور ایجاد می‌شود و در نتیجه سلول‌های بافت استخوان از بین می‌روند. این وضعیت در نهایت می‌تواند باعث ضعف و تجزیه استخوان در سر استخوان فمور شود.
  • آرتروز مفصل ران: استئوآرتریت، آرتروز روماتوئید یا آرتروز پس از آسیب می‌تواند باعث درد کشاله ران تا زانو شود که درد کشاله ران نامیده می‌شود. تسکین این درد می‌تواند از طریق عمل جراحی مفصل ران مانند جایگزینی کامل مفصل ران یا تجدید سطح کامل مفصل ران حاصل شود.

درمان درد کشاله ران تا زانو 


درمان نیاز به صبر، استراحت، داروهای با و بدون نسخه و بازگشت تدریجی به فعالیت دارد. در ادامه روش‌های درمانی موثر برای کاهش درد ران ذکر شده است:

درمان‌های اولیه

درمان درد کشاله ران تا زانو 

قبل از مراجعه به پزشک در نظر گرفتن موارد زیر در کاهش درد کشاله ران تا زانو تاثیر زیادی دارد. در صورت ادامه‌دار شدن درد باید به یک متخصص مراجعه کرد:

  • استراحت کردن:  آسیب وارده به کشاله ران شما تعیین می‌کند که تا چه مدت باید از انجام فعالیت‌های بدنی خودداری کنید. کشش خفیف تا متوسط کشاله ران حداقل به دو تا چهار هفته استراحت احتیاج دارد. آسیب‌دیدگی شدیدتر برای بهبودی کامل، حداقل به شش تا هشت هفته یا حتی بیشتر زمان نیاز دارد. حداقل ۵ تا ۷ روز از انجام فعالیت‌های بدنی خود داری کنید تا ناحیه آسیب دیده شروع به بهبودی کند. به صورت مداوم درد خود را ارزیابی کنید تا زمان بازگشت تدریجی خود به ورزش کردن را تعیین نمایید.
  • داروهایی که به کاهش التهاب و درد کمک می‌کنند شامل ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین هستند. محصولات استامینوفن بدون نسخه موجود می‌توانند به مدیریت درد کمک کنند اما برطرف کننده التهاب نیستند. دستورالعمل‌های روی برچسب محصول دارویی یا دستورالعمل‌های ارائه شده توسط پزشک خود را دنبال نمایید.
  • فشرده سازی عضلات کشاله ران آسیب دیده: فشرده سازی به کاهش بیشتر تورم و تثبیت عضله آسیب دیده کمک میکند. استفاده از بریس‌های مخصوص طراحی شده برای ناحیه کشاله ران بسیار مفید خواهد بود. این بریس‌ها به نحوی ساخته شده‌اند که می‌توانند بدون تنگ شدن بیش از حد، کاملا محکم ناحیه کشاله ران را در بربگیرند و در نتیجه باعث کاهش گردش خون در این ناحیه نمی‌شوند. بریس را می‌توان از بیشتر داروخانه‌ها و فروشگاه‌های کالای پزشکی تهیه کرد. شما می‌توانید از بندهای آلاستیک  یا بستن کشاله ران نیز استفاده کنید اما مواظب باشید که آن را زیاد محکم نبندید.

فیزیوتراپی برای درد کشاله ران 

فیزیوتراپی برای درد کشاله ران

 فیزیوتراپی برای درد کشاله ران تا زانو باید از همان ابتدا به صورت محافظه کارانه انجام شود تا از وارد شدن آسیب بیشتر جلوگیری شود. تاکید اصلی بر استراحت کردن، کاهش التهاب و افزایش گردش خون برای افزایش بهبودی خواهد بود. بنابراین پس از کاهش التهاب اولیه، به منظور بازیابی انعطاف پذیری عضلات درگیر در آسیب و بهبود قدرت برای کاهش فشار روی تاندون‌ها و مفصل ران یک برنامه کششی و تقویتی تنظیم می‌شود.  ممکن است بستن ناحیه آسیب دیده و استراحت کردن یا حتی ماساژ برای کاهش فشار وارده به تاندون و بهبودی آن لازم باشد. درمانگر شما برای انجام تکنیک‌های مناسب وارد کردن ضربه و ماساژ، آموزش دیده است.

مداخلات رایج فیزیوتراپی شامل موارد زیر می‌باشند:

  • تکنیک درمان دستی (MTT): این تکنیک‌ها با استفاده از دست به منظور مراقبت و درمان به کار می‌روند و شامل ماساژ بافت نرم، کشش و حرکت دادن مفصل توسط یک متخصص به منظور بهبود هم‌ترازی، تحرک و دامنه حرکت مفصل زانو و ران می‌باشند. در این روش همچنین از تکنیک‌های موبیلیزاسیون برای کمک به تعدیل درد استفاده می‌شود.
  • ورزش درمانی (TE): این روش شامل تمرینات ورزشی کششی و تقویتی برای بازیابی دامنه حرکت و تقویت عضلات زانو و اندام‌های تحتانی به منظور حمایت، پشتیبانی، تثبیت و کاهش فشار روی بورسی و تاندون‌های مفصل ران است.
  • ابزارها: در طول درمان از ابزارها و روش‌هایی مانند التراسوند، تحریک الکتریکی، یخ درمانی، لیزر سرد و غیره برای کاهش درد و التهاب تاندون و بورسی درگیر در آسیب استفاده می‌شود.
  • یک برنامه ورزش خانگی که شامل تمرینات تقویت کننده کششی و استقامتی و دستورالعمل‌هایی برای کمک به فرد در انجام امور روزمره و پیشرفت به سوی سطح عملکرد بعدی است.

به طور کلی بیماران به درمان محافظه کارانه دردکشاله ران به خوبی پاسخ می‌دهند. مهم است که بیمار به تدریج با کاهش درد و التهاب و بازیابی حرکت و قدرت به فعالیت کامل خود بازگردد. آموزش فعالیت‌های روزمره یا عملکرد بهتر ورزشی برای کاهش عود تاندونیت مفید است. در بیشتر موارد بسته به شدت آسیب، بازگشت کامل به فعالیت از ۲ تا ۶ هفته طول خواهد کشید.

ورزش‌های مناسب برای درد کشاله ران تا زانو کدامند

یک برنامه تمرینی کاملاً منظم، بهترین روش برای درمان مشکلات کشاله ران تا زانو است. اگرچه توصیه می‌شود برای طراحی روال مناسب شرایط خود با یک فیزیوتراپ یا متخصص طب فیزیکی کار کنید.

 ورزش کشش ران در حالت ایستاده 

ورزش کشش ران در حالت ایستاده برای درد کشاله ران تا زانو

 نحوه انجام این کشش:

  • در حالی که پاهای خود را از هم باز کرده‌اید، بایستید.
  • وزن خود را روی پای چپ بیندازید.
  • اجازه دهید زانوی چپ شما خم شود. در این وضعیت باید کشش را در ران پای راست خود احساس نمایید.
  • کف پاهای خود را چسبیده به زمین نگه دارید؛ در حالی که پنجه‌های پای شما به سمت جلو قرار گرفته‌اند.
  •  ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید.
  • حرکت کششی را روی طرف دیگر بدن خود انجام دهید و سپس روی هر طرف بدن سه بار حرکت را انجام دهید.

کشش ران در حالت نشسته 

کشش ران در حالت نشسته برای درد کشاله ران تا زانو

این کشش ساده که گاهی اوقات کشش پروانه نیز نامیده می‌شود، برای کشش کشاله ران و بخش داخلی ران به کار می‌رود. در اینجا نحوه انجام صحیح آن توضیح داده شده است.

  • در یک موقعیت نشسته قرار بگیرید.
  • زانوی خود را خم کرده و کف پاهای خود را به هم بچسبانید.
  • پاهای خود را با دست‌ها نگه دارید و آرنج‌های خود را روی زانوها قرار دهید.
  • اجازه دهید زانوهای شما به سمت پایین حرکت کنند تا به زمین نزدیک شوند. در این وضعیت باید کمر خود را صاف نگه دارید (قوز نکنید). شما می‌توانید به آرامی با وارد کردن فشار ملایم به زانوها به وسیله آرنج‌های خود، فشار ملایمی به بخش داخلی کشاله ران اعمال کنید. شما باید در این وضعیت کشش ملایم و تنش در کشاله ران خود را احساس نمایید. فشار زیادی وارد نکنید (قوانین انجام کشش صحیح را بیاموزید) نیروی زیادی به زانوهای خود وارد نکنید.
  • به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه کشش را نگه دارید. کشش را آزاد کنید و این حرکت را ۳ بار تکرار نمایید.
  • برای افزایش کشش می‌توانید پاهای خود را به سمت داخل کشاله ران به هم نزدیک‌تر کنید.

همانطور که انعطاف پذیری شما بیشتر می‌شود؛ می‌توانید با خم کردن کمر به سمت جلو، کشش عمیق‌تری در مفاصل ران و کمر خود ایجاد نمایید. نفس خود را بیرون بدهید و به سمت جلو خم شوید کمر خود را صاف نگه دارید و اجازه دهید قفسه سینه شما تا حد امکان به سطح زمین نزدیکتر شود.

کشش کشاله ران با اسکوات 

کشش کشاله ران با اسکوات برای درد کشاله ران تا زانو

این کشش کشاله ران تا حدی پیشرفته‌تر است و با کشش ران از دو طرف، ورزش را شدیدتر می‌کند.

  • بایستید و پاهای خود را کاملا از هم باز کنید؛ به نحوی که انگشتان پای شما به سمت بیرون قرار داشته باشند.
  • به آرامی حرکت اسکوات را انجام دهید تا جایی که زانوهای شما مستقیماً روی سطح مچ پاها قرار بگیرند و تا ۹۰ درجه خم شوند.
  • دست‌های خود را روی بالای بخش داخلی ران قرار داده و برای باز کردن مفصل ران آنها را به سمت بیرون فشار ملایمی بدهید. در این وضعیت در عضلات کشاله ران هر دو پا احساس کشیدگی خواهید داشت.
  •  ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در این حالت باقی بمانید، سپس استراحت کنید و این حرکت را سه بار تکرار نمایید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک