درد پاشنه پا در حین راه رفتن و ایستادن از چیست؟ (درمان سریع)

  1. کلینیک تخصصی زانو
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. درد پاشنه پا در حین راه رفتن و ایستادن از چیست؟ (درمان سریع)

درد پاشنه پا ممکن است نتیجه ی یک آسیب، مانند پا گذاشتن روی سنگ یا کبود شدن پاشنه پا باشد. همچنین محتمل تر است که درد پاشنه پا در نتیجه ی فشارهای مکرر و آسیب های ناشی از استفاده ی بیش از حد پا، از جمله التهاب کف پا یا خار پاشنه باشد. عیوبی ساختاری پا (چه قوس خیلی زیاد یا خیلی کم) می تواند منجر به درد پاشنه شود و همچنین میتواند منجر به آرتریت، عفونت، تروما، مشکلات عصبی، زگیل یا اختلالات خود ایمنی شود. مهم ترین دلیل مراجعه به پزشک برای تشخیص درد پاشنه، دریافت برنامه ی درمانی است که به شما کمک می کند تا بلافاصله درد خود را تسکین دهید. بر اساس علائم شما، پزشک شما روشی را توصیه می کند که به کاهش سطح درد و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت کمک میکند.

اگر درد شما حتی زمانی که راه نمی‌روید یا نمی‌ایستید یا با وجود مراقبت از خود مانند استراحت و یخ، بیش از چند هفته طول می‌کشد، برای درمان درد پاشنه باید به متخصص پا و مچ پا مراجعه کنید. با این حال، در صورت داشتن درد شدید یا تورم، ناتوانی در خم کردن پای خود به پایین، یا تب، گزگز یا بی حسی همراه با علائم، درمان پاشنه پا ممکن است اورژانسی باشد. در صورت وجود هر یک از این شرایط، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی و یا برای رزرو نوبت در کلینیک توانبخشی امید با شماره تلفن های ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ و ۰۲۱۲۲۷۸۰۷۰۲ تماس حاصل فرمایید.

علل شایع درد پاشنه


علل درد پاشنه پا عمدتاً به استفاده ی بیش از حد پا، مانند دویدن روی سطح سخت یا پوشیدن کفش های نامناسب مربوط می شود. سایر دردهای پاشنه به شرایط پزشکی مربوط میشود. برخی از شایع ترین علل درد پاشنه عبارتند از:

  • التهاب نیام کف پایی (فاشیای پلنتار): این وضعیت زمانی رخ می دهد که یک بافت همبند ضخیم که از پشت پاشنه پا تا انگشتان پا کشیده می شود، ملتهب می شود. شما در ابتدا در قسمت انتهایی پاشنه ی خود احساس درد می کنید، اگرچه گاهی اوقات این درد تا قوس پا کشیده می شود.
  • تاندونیت آشیل: تاندون آشیل عضلات ساق پا را به استخوان پاشنه پا متصل می کند. اگر تحریک شود، در پشت مچ پا، نزدیک به پاشنه پا احساس درد و سفتی خواهید داشت. در صورت عدم درمان، تاندونیت آشیل می تواند بدتر شود و حتی منجر به پارگی تاندون شود.
  • بورسیت: بورس ها، کیسه های پر از مایعی هستند که به مفاصل شما کمک می کنند تا نرم تر عمل کنند. بورس نزدیک مفصل پاشنه ی شما می تواند ملتهب شود و در نتیجه در پشت پاشنه ی شما، درد ایجاد شود. همچنین ممکن است متوجه یک تورم در پشت پاشنه خود شوید.
  • خار پاشنه پا: خارهای استخوانی روی پاشنه (که به آن خار پاشنه نیز می گویند) برآمدگی های استخوانی هستند که در پشت یا پایین پاشنه شما ایجاد می شوند و می توانند بسیار دردناک باشند.
  • آپوفیزیت کالکانئال یا سیور (التهاب صفحه ی رشد): کودکان بین ۹ تا ۱۲ سال که در ورزش های زیادی شرکت می کنند که پریدن هم دارد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به درد پاشنه پا به دلیل این وضعیت هستند که زمانی رخ می دهد که صفحه رشد در پشت پاشنه تحریک می شود.
  • شکستگی ها: استخوان پاشنه شما ممکن است زمانی که محکم روی پاشنه پا فرود بیایید، بشکند.

علائم


در مورد درد پاشنه پا، در صورت مشاهده موارد زیر باید فوراً به پزشک مراجعه کنید:

علائم درد پاشنه پا

  • درد شدید و غیر قابل تحمل
  • تورم شدید
  • ناتوانی در خم کردن پا یا بلند شدن روی انگشتان پا
  • مشکل در راه رفتن معمولی
  • درد پاشنه همراه با تب و بی حسی
  • درد شدید پاشنه بعد از آسیب دیدگی
  • زخم‌هایی که به‌درستی بهبود نمی‌یابند

علاوه بر این، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید، اگر:

  • هنگامی که راه نمی روید یا نمی ایستید، درد ادامه می یابد.
  • درد پاشنه پا حتی پس از استراحت کامل و درمان خانگی بیش از چند روز ادامه دارد.

درمان ها


پزشک پای شما را معاینه می کند و سابقه ی پزشکی شما را بررسی می کند. همچنین ممکن است از اشعه ایکس یا سایر روش های تصویربرداری برای تشخیص نوع درد پاشنه پا استفاده شود. اغلب اوقات درد پاشنه پا ممکن است نتیجه یک بیماری زمینه ای مانند دیابت یا آرتریت باشد. بسته به علائم شما، پزشک شما ممکن است انواع مختلفی از درمان ها را ارائه دهد که شامل موارد زیر است:

درمان درد پاشنه پا

استراحت و ریکاوری

برای درد، استراحت کردن همیشه مفید است. گاهی اوقات تمام چیزی که بدن شما نیاز دارد فقط کمی استراحت است؛ مخصوصاً در مورد درد پاشنه پا این موضوع صدق می کند؛ زیرا بسیاری از این دردها می تواند ناشی از استفاده بیش از حد پا یا دویدن زیاد باشد. در حالی که صرف زمان برای استراحت و ریکاوری بسیار مهم است، فراموش نکنید که برخی حرکات کششی و نرمش را نیز در برنامه خود بگنجانید. این به شما کمک می کند تا ماهیچه ها را تقویت کنید و به کاهش درد کمک کنید.

یوگا، شنا در استخر و ماساژهای ملایم همگی راه‌های خوبی برای استراحت هستند و در عین حال نباید اجازه ‌دهید ماهیچه‌ها آتروفی شوند.

پاهای خود را سرد کنید و از داروهای ضد التهابی استفاده کنید

اگر با التهاب دست و پنجه نرم می کنید، بهترین راه برای مهار آن، سرد کردن پاهایتان است. سعی کنید روزی چند بار به مدت ۲۰ دقیقه پاشنه پا را که باعث درد شما می شود سرد کنید؛ مثلاً وقتی که قهوه ی صبح خود را می نوشید و شب ها بستنی می خورید، این کار را انجام دهید. اگرچه ممکن است به نظر یک کار سخت و طاقت فرسا باشد، سعی کنید آن را به یک لذت و چیزی تبدیل کنید که منتظر آن هستید. همچنین می توانید از ایبوپروفن، آسپرین یا داروهای ضدالتهابی دیگر، برای کمک به التهاب استفاده کنید.

اگر ترجیح می دهید از یک محصول طبیعی برای التهاب استفاده کنید، میخک، مکمل های روغن ماهی یا زردچوبه را امتحان کنید تا به تسکین درد شما کمک کند.

محل پاشنه ی پا نرم باشد 

ممکن است درد پاشنه به این دلیل باشد که پاهای شما به اندازه کافی حمایت نمی شوند. اگر اینطور است، سطح نرم اضافی نیاز دارید. می توانید آن را با خرید یک جفت کفش جدید که کفی نرم و بالشتکی دارد، فراهم کنید. همچنین می‌توانید پدهای پاشنه‌پا، کفی های بدون نسخه یا کفی‌های سفارشی بخرید که کمی بالشتک‌ در پاشنه پا داشته باشند. از این محصولات در کفش های ورزشی و کفش های عادی خود استفاده کنید.

همچنین باید از پوشیدن کفش هایی که بالشتک چندانی ندارند، مانند دمپایی های ارزان قیمت یا کفش های پاشنه بلند اجتناب کنید. به خصوص باید کفش‌هایی بپوشید که در تلاش برای بهبودی از درد پاشنه، حمایت لازم را به شما بدهد.

استفاده از آتل شب

اگر می‌خواهید راه های بیشتری را امتحان کنید، می توانید هنگام خواب از آتل شب استفاده کنید. به آرامی پای شما را کشیده نگه می دارد و به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که پای شما در شب، در موقعیت مناسبی قرار دارد.

آتل برای درد پاشنه پا

درد پاشنه معمولاً صبح‌ها ناراحت‌کننده‌تر است، اما اگر از اسپلینت شبانه استفاده می‌کنید، باید کمتر احساس ناراحتی کنید. اسپلینت به کشش ملایم پای شما در طول شب کمک می کند و عضلات شما را در موقعیت مناسب نگه می دارد.

درمان با امواج شوک خارج بدنی (ESWT) 

یکی از محبوب‌ترین درمان‌های درد پاشنه، درمان با امواج شوک خارج بدنی (ESWT) است. این روش غیر تهاجمی و غیر جراحی شامل استفاده از یک دستگاه خاص برای ارسال امواج شوک به ناحیه مورد نظر از پاشنه پا است. این امواج شوک مکانیسم های ترمیم طبیعی بدن شما را برای بهبود، تحریک می کند. علاوه بر این، آنها می توانند اعصاب انتقال درد را بیش از حد تحریک کنند و حساسیت آنها را کاهش دهند. این درمان در مطب برای بیماران مبتلا به التهاب نیام کف پا و تاندونیت آشیل مؤثر است.

امواج برای درد پاشنه پا

جراحی

اگر درد پاشنه پا به درمان غیرجراحی پاسخ ندهد، یا اگر درد پس از چند هفته کاهش نیابد، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که تحت یک درمان جراحی قرار بگیرید تا فشار عصب را کاهش دهید، خار پاشنه را بردارید، یا تاندون ملتهب را درمان کنید. اگر درد ناشی از یک بیماری زمینه‌ای باشد، متخصص پا با پزشک شما مشورت می‌کند تا درمان کامل و مؤثری را ارائه دهد.

برای جلوگیری از درد پاشنه و پا چه کاری می توانم انجام دهم؟


چندین کار وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از بروز یا بدتر شدن درد پاشنه پا انجام دهید. برای کمک به جلوگیری از درد پاشنه پا، باید وزن بدن خود را مناسب نگه دارید، کفش مناسب بپوشید، در صورت امکان به پاهای خود استراحت دهید و قبل از انجام هر گونه تمرین یا فعالیت ورزشی بدن خود را گرم کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک