از تزریق سلولهای بنیادی برای درمان عارضههای مختلفی از جمله آرتروز زانو استفاده میشود. آرتروز زانو زمانی ایجاد میشود که غضروف مفاصل تخریب شده و در نتیجه سبب محدود شدن عملکرد مفصل و بروز درد میشود. این عارضه بسیار شایع میباشد. در واقع آرتروز زانو یکی از دلایل اصلی از کار افتادگی در افراد محسوب میشود.
تزریق سلولهای بنیادی در مرکز جامع توانبخشی امید انجام نمیشود و به جای آن درمان با اوزون و PRP که درمان بسیار موثر و مناسبی است انجام میشود
هر ساله بیش از صد هزار نفر از روش تعویض مفصل زانو استفاده میکنند. تا پیش از بهکارگیری روش تزریق سلولهای بنیادی به زانو، تنها از روشهای موقتی و یا جراحی استفاده میشده است. تزریق سلولهای بنیادی سبب کاهش درد و ترمیم غضروف در بسیاری از موارد میشود. به همین دلیل هر روزه افراد بیشتری از این روش استفاده میکنند. تزریق سلولهای بنیادی به زانو باعث بهبود کیفیت زندگی و عدم نیاز به استفاده از جراحی میشود.
در صورت نیاز به استفاده از یک روش درمانی کمتهاجمی به جای تعویض مفصل زانو یا جراحی آرتروسکوپی، میتوانید از اوزون درمانی یا PRP استفاده کنید. ( روش درمانی به کمک تزریق سلولهای بنیادی در کلینیک امید انجام نمیشود). جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن 09025804413 تماس حاصل فرمایید.
عملکرد سلول بنیادی
سلولهای بنیادی دارای قابلیت تبدیل به انواع سلولهای دیگر هستند که برای ترمیم و جایگزینی بافتهای آسیبدیده ضروری هستند. در بدن تمام انسانها، سلولهای بنیادی وجود دارند به دلیل اینکه سلولهای بدن انسان به طور مداوم نابود میشوند و توسط سلولهای جدید جایگزین میشوند. این سلولها در استخوان، چربی و خون قرار دارند، اما بیشتر در مغز استخوان که محل تولید سلولهای خونی است، تمرکز دارند. سلولهای بنیادی مغز استخوان به طور عمومی برای تولید گلبولهای قرمز و سفید خون و پلاکتهای خون استفاده میشوند. در سایر بخشهای بدن، در صورت قرار گرفتن سلولهای بنیادی در معرض عوامل رشد مناسب، میتوانند به سلولهای دیگر مانند استخوانها، غضروف، تاندونها و رباطها تبدیل شده و بنابراین توانایی تولید مجدد بافت بدن را دارند. سلولهای بنیادی توانایی تکثیر دارند و به این ترتیب میتوانند قدرت بهبود را افزایش دهند.
مزایای تزریق سلولهای بنیادی به زانو
موارد زیر از مزیتهای تزریق سلولهای بنیادی به زانو میباشند:
- کاهش درد زانو، حتی در موارد زانودرد مزمن
- افزایش عملکرد، بهبود دامنه حرکتی و انعطافپذیری زانو و همچنین بهبود کیفیت خواب
- بهبود عملکرد عضلات زانو و کاهش احتمال آسیبدیدگی زانو در آینده
- کاهش آسیبدیدگی اعصاب
- افزایش کلاژن
- بهبود علائم درد آرتروز زانو که میتواند سبب عدم نیاز به استفاده از روشهایی مانند مصرف بلندمدت دارو یا جراحی یا تعویض مفصل زانو شود.
تزریق سلولهای بنیادی به زانو جهت درمان آرتروز زانو
غضروف مفصل، از استخوان در برابر ساییدگی محافظت کرده و حرکت روان سطوح مفصل را امکانپذیر میسازد. غضروف همچنین سبب جذب ضربه به میزان 20 برابر وزن بدن میشود. به همین دلیل مفصل زانو جهت انجام حرکات خصوصاً در ورزشکاران دارای اهمیت زیادی میباشد.
یکی از شایعترین عارضههای تخریبی مزمن، آرتروز زانو میباشد که به مرور زمان سبب تخریب غضروف مفصل میشود. آرتروز زانو ممکن است در اثر آسیبهای زانو مانند آسیبدیدگی تاندون، شکستگی یا پارگی رباط ایجاد شود.
تزریق سلولهای بنیادی به زانو میتواند سبب تسکین بلندمدت درد زانو شود. این روش همچنین میتواند باعث کاهش التهاب، جلوگیری از انجام جراحی تعویض مفصل زانو و ترمیم انواع آسیبدیدگی ناشی از آرتروز زانو شود.
تزریق سلولهای بنیادی به زانو
در این روش، سلولهای بنیادی بدن بزرگسالان از مغز استخوان استخراج شده و به زانو تزریق میشوند.
تزریق سلولهای بنیادی به زانو سبب تغییر محیط مفصل جهت ترمیم و بازسازی و ایجاد سلولهای ضروری غضروف شده و از بروز التهاب (که در تشدید آرتروز زانو مؤثر است) جلوگیری میکند. تزریق سلولهای بنیادی همچنین سبب آزادسازی پروتئینهایی به نام سیتوکین شده که روند تخریب غضروف را به تعویق انداخته و باعث کاهش درد میشوند.
تزریق سلولهای بنیادی در مرکز جامع توانبخشی امید انجام نمیشود و به جای آن درمان با اوزون و PRP که درمان بسیار موثر و مناسبی است انجام میشود
روند درمان به وسیله تزریق سلولهای بنیادی چقدر طول میکشد؟
امکان دارد کل روند درمان توسط سلولهای بنیادی 2 تا 3 ساعت طول بکشد.
دستیابی به نتیجه درمان توسط تزریق سلولهای بنیادی به چقدر زمان نیاز دارد؟
عملکرد سلولهای بنیادی بلافاصله پس از تزریق آغاز میشود. روندترمیم توسط سلولهای بنیادی تا 1 سال یا بیشتر ادامه دارد. این روش درمانی معمولاً در چند هفته تا چند ماه اول پس از تزریق، سبب تسکین درد میشود.
اقدامات مورد نیاز پیش از تزریق سلولهای بنیادی به زانو
پیش از تزریق سلولهای بنیادی بایستی از مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک که سبب رقیق شدن خون میشوند (آسپیرین، موترین، الِو، ادویل، ناپروکسن) خودداری شود. در روز تزریق بایستی در حد امکان آب نوشیده شود. جهت رساندن بیمار به منزل پس از درمان بایستی هماهنگی لازم انجام شود.
اقدامات مورد نیاز پس از تزریق سلولهای بنیادی به زانو
پس از تزریق سلولهای بنیادی زانو دردناک و سفت خواهد شد و این حالت برای مدت چند روز پس از درمان ادامه دارد. پس از این که اثر ماده بیحسی از بین رفت، از انجام هر گونه فعالیتی که سبب افزایش درد میشود و همچنین از مصرف داروهای ضد التهابی برای مدت حداقل دو هفته پس از درمان خودداری کنید. میتوانید جهت کنترل درد از استامینوفن یا داروهای دیگر طبق دستور پزشک استفاده کنید. هر دو تا سه ساعت به مدت 20 دقیقه بایستی از یخ در ناحیه زانو استفاده شود.
ادامه فیزیوتراپی در حدود 1 تا 2 هفته پس از درمان امکانپذیر است. زمان بهبودی به عارضه مورد نظر بستگی دارد. در تمامی موارد، رشد سلولهای جدید توسط تزریق سلولهای بنیادی به زمان نیاز دارد. با ادامه بازسازی سلولهای جدید، به تدریج در میزان درد و دامنه حرکتی بهبود احساس خواهد شد.
اقدامات احتیاطی در ارتباط با تزریق سلولهای بنیادی به زانو
تزریق سلولهای بنیادی در صورت استفاده در بخشهای خاصی از بدن میتواند خطرناک باشد ولی استفاده از این روش در ارتباط با عارضههای مرتبط با زانو نسبتاً ایمن و بیخطر میباشد. در صورتی که از سلولهای بنیادی بزرگسالان استفاده شود، این روش از کمترین میزان خطر برخوردار خواهد بود چرا که این سلولهای بنیادی از بدن خود بیمار گرفته میشوند و احتمال پس زدن درمان رفع میشود.
عوامل دیگری که احتمال بروز خطر را افزایش میدهند شامل استفاده از انواع متفاوت سلولهای بنیادی، استفاده از سلولهایی که از بدن بیمار گرفته شده ولی در آزمایشگاه به مرور زمان رشد کردهاند و مخلوط کردن سلولها با مواد شیمیایی دیگر میباشند.
عوارض احتمالی ناشی از تزریق سلولهای بنیادی به زانو
با توجه به این که تزریق سلولهای بنیادی در مقایسه با جراحی یک روش غیر تهاجمی محسوب میشود، این روش باعث بروز کمترین میزان عوارض جانبی میشود. همچنین به ندرت امکان بروز درد در این روش وجود دارد. عوارض شایع مرتبط با تزریق سلولهای بنیادی به زانو شامل درد خفیف در ناحیه تزریق، خشکی مفصل و ورم میباشند.
تزریق سلولهای بنیادی در مرکز جامع توانبخشی امید انجام نمیشود و به جای آن درمان با اوزون و PRP که درمان بسیار موثر و مناسبی است انجام میشود
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام سلول بنیادی با تزریق پی ا ر پی فرق دارد؟
در زمینه ارتروز زانو فعلا درمان پی آر پی هست که انجام می شود و تزریق سلول بنیادی به صورت درمانی هنوز انجام نمی شود
پی آر پی در واقع تقویت شده پلاکت های خونی خود فرد هست که در زانو تزریق می شود اما سلول های بنیادی از بافت های زایای خود بیمار هست که تزریق می شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰