ايمپلنت ، دنداني مصنوعي است که همانند دندان طبيعي ،‌به کمک به يک ريشه ( پايه اي از جنس مغز تيتانيوم ) به استخوان فک جوش خورده ، متصل مي شود . ايمپلنت هاي دنداني به دلايل زير ، جايگزين هاي مناسبي براي دندانهاي مصنوعي محسوب مي شوند در واقع نوعی روکش دندان می باشد.
زيبايي : ايمپلنت ها واقعاً مانند يک دندان طبيعي اند . از آنجا که اين دندانها به استخوان فک پيوند مي شوند . ظاهري کاملاً شبيه دندان طبيعي خواهند داشت ، از طرفي از تحلیل استخوان دندان و تحليل لثه ها نيز جلوگيري خواهد شد . همچنین نیاز به سفید کردن دندان ها وجود نخواهد داشت.

معمولا هزینه سفید کردن دندان در افراد متفاوت است. بنابراین نمی‌توان قیمت سفید کردن دندان را بطور دقیق تخمین زد. برای آگاهی از هزينه سفيد كردن دندان با ليزر می توانید به کلینیک مورد نظر مراجعه کنید. مقدار هزینه بلچینگ دندان پس از معاینه اولیه به اطلاع شما خواهد رسید.
حفظ ساير دندانها : براي جايگزين کردن دندانها به کمک بريجها ، دندانهاي سالم دو طرف نيز تراشيده شده و به زير روکش خواهند رفت ، اما ايمپلنت هاي دنداني بدون ارتباط به دندانهاي کناري ، مستقيماً به استخوان فک متصل و موجب بستن فاصله بین دندان خواهد شد . روش دیگر برای زیباسازی دندان از روکش ها غیر از ایمپلنت، تقبل هزینه لامینیت دندان است که دندان تخریب شده را می تواند ترمیم کند.

images2
ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است. از کاشت دندان به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قراردادن ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن معمولا ۳ تا ۴ ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.
از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. با استفاده از ایمپلنت های دندانی میتوان علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. و نیاز به فعالیت هایی از جمله بلیچینگ را کم می کند. کاشت دندان در خانم ها از سن ۱۵ سالگی و در آقایان از سن ۱۸ سالگی امکان پذیر است.

چگونه عمل ايمپلنت انجام مي شود ؟

امروزه سيستم هاي بسيار متنوعي از ايمپلنت هاي دنداني به بازار عرضه شده اند و روش هاي گوناگوني وجود دارد . يک روش که به نام روش چند مرحله اي موسوم است مستلزم دو مرحله جراحي است . در مرحله اول قسمتي به نام پايه به کمک جراحي در فک قرار مي گيرد و جراح مدت ۵ تا ۶ ماه صبر مي کند تا پايه قرارگرفته در فک ، کاملاً با استخوان فک جوش بخورد . پس از اين مدت ، مرحله دوم جراحي انجام مي شود که در اين مرحله ، قسمت دوم ايمپلنت بر روي آن قرار مي گيرد و پس از مدتي ، با انجام قالبگيري نهايي ، روکش نهايي آنها ساخته مي شود . در ايمپلنت هاي يک مرحله اي ، يک مرحله از جراحي ها حذف مي شود و مرحله اول و دوم ايمپلنت در يک نوبت جراحي در فک قرار مي گيرد .

انواع ایمپلنت

ایمپلنتهای دندان بر اساس شکل، موقعیت یا روش مورد استفاده برای جایگذاری (یک مرحله ای یا دو مرحله ای) دسته بندی میشوند.
ایمپلنتهای ساب پریواستیل
ایمپلنتهای ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants)  معمولا برای عملهای یک مرحله ای استفاده میشوند. این ایمپلنت داخل بافت لثه در روی استخوان فک قرار داده میشود. پُست از لثه بیرون میزند تا ترمیم (تاج یا اباتمنت) را نگه دارد. مزیت اصلی این نوع ایمپلنت این است که میتواند دندان مصنوعی را برای افرادی که ارتفاع استخوانی کافی ندارند، محکم نگه دارد.
ایمپلنتهای اندواستیل
این ایمپلنتهای دندانی برای عملهای دو مرحله ای، متداول هستند. این ایمپلنت را به روش جراحی مستقیما داخل استخوان فک قرار میدهند و جایگزین بریج یا دندان مصنوعی متحرک هستند. همان طور که در شکل بالا دیده میشود، این ایمپلنتها چند نوع دارند از جمله پیچی / رزوه دار، استوانه ای / صاف و تیغه دار.
ایمپلنتهای تک مرحله ای
این روش شامل انواع ایمپلنت دندان یک قطعه ای بلندتر است که پس از جایگذاری در داخل استخوان فک، از لثه بیرون میزند بنابراین پس از سپری شدن دوره التیام، اباتمنت و تاج را میتوان بدون جراحی دیگری برای باز کردن روی ایمپلنت، جایگذاری کرد. گزینه دیگر این است که یک ایمپلنت دو قطعه ای مانند آن چه در عمل دو مرحله ای استفاده میشد، جایگذاری شود. ایمپلنت و اباتمنت بلافاصله در طول جراحی اولیه، متصل میشوند. اشکال این روش این است که ایمپلنت در مقابل نیروهای داخلی آسیب پذیر بوده و احتیاط بسیار زیادی باید انجام داد تا مطمئن شد اخلالی در فرایند جوش خوردن ایجاد نمیشود.
تحقیقات نشان داده اند که هم روش تک مرحله ای و هم دو مرحله ای، میزان موفقیت مشابهی دارند. از دندانپزشک را جراح خود بپرسید کدام رویکرد را برای شما استفاده میکند و فواید و معایب آن چیست.

مزایای ایمپلنت دندانی

•    در عین گران بودن درمان ، مزایا یی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.
•    با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند.
•    پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود.
•    به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

معایب ، و عوارض ایمپلنت دندانی

•    از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه َایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. هزینه ایمپلنت یک دندان حدود دو تا دو و نیم میلیون تومان است.
•    علاوه بر قیمت کاشت دندان ، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان )
•    از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.
•    ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

فهرست

You cannot copy content of this page

Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک