با توجه به اینکه ما در هر قدمی که برداشتن و گذاشتن مراحل مختلفی را در پاشنه، پنجه پا، کف پا و حتی عضلات ساق پا، ران و لگن طی میکنیم که در حد چند صدم ثانیه میباشد، ارزیابی آن حتی توسط متخصصین پزشکی بسیار مشکل میباشد.
دستگاه اسکن علاوه بر ارزیابی طرز راه رفتن، مشکلات کف پا را اسکن کرده و الگوی مناسبی را به شکل سه بعدی در صفحه نمایش میدهد که میتواند جزئیات مشکلات کف پا را نشان دهد و براساس آن میتواند کفی مناسب و مطابق با اصول علمی برای بیمار ساخت.
این کف مناسب، متناسب با مشخصات هر فرد، میتواند الگوی غلط راه رفتن را اصلاح کند. لذا یک معاینه دقیق توسط پزشک مجرب و متخصص در این زمینه و با استفاده از دستگاه اسکن، میتواند بسیاری از مشکلات کف پا را در قالب کف مناسب برطرف کند.
هم اکنون با وجود دستگاه های اسکنر (High Technology) کلیه قوس ها و ناهنجاری های کف پای هر فرد قابل بررسی و درمان است و تجویز و ساخت کفی مناسب در مرکز اسکن کف پا بر اساس اندازه گیری توسط یک پردازشگر سریع و دستور به یک ماشین تراش کامپیوتری (CNC) انجام می شود.
لازم به ذکر است قوس کف پای هر فرد ، درست مانند اثر انگشت، اختصاصی خود اوست. چنان چه این قوس توسط دستگاه 3D SCAN به دقت اندازه گیری نشود ، منجر به تجویز کفی هایی می شود که از پیش آماده شده و به فروش می رشد. قدر مسلم قوس این کفی ها به لحاظ ارتفاع و محل قرارگیری مناسب آن فرد نیست و حتی می تواند منجر به تشدید اختلالات پا شود.
این سیستم ارزیابی با استفاده از تعیین نحوه توزیع فشار های کف پایی و همچنین تعیین محل مرکز ثقل بدن و بررسی نقاط پر فشار و کم فشار و همچنین ارزیابی طریقه راه رفتن ، جهت معاینه و تشخیص انواع اختلالات پا و سایر اندام ها مورد استفاده قرار گرفته و بر اساس نتایج ارزیابی آن، روش درمانی مناسب و نحوه اعمال اصلاحات مشخص می شود. مکانیسم عملکرد آن توسط سنسور های حساس به فشار تعبیه شده در دستگاه می باشد
این سیستم بخصوص در افراد مبتلا به دیابت در تشخیص نقاط مستعد زخم و تعیین رویکرد درمانی مناسب ( تجویز کفش ، صندل و یا کفی) جهت کاهش خطر بروز زخم کاربرد دارد.
از دیگر کاربرد های این سیستم می توان به سنجش تعادل در بیماران مبتلا به اختلالات سیستم عصبی و عضلانی ، MS افراد مبتلا به بدشکلی های پا و بی ثباتی های مچ پا، افراد سکته ای ، سالمندان و افراد قطع عضو اشاره کرد